Για αύριο, Παρασκευή 6 Αυγούστου, πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 54χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του στη Σωτηρίτσα, στη Λάρισα.

Ο 54χρονος συζυγοκτόνος οδηγήθηκε για να απολογηθεί χθες στον ανακριτή, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, από τον οποίο έλαβε τη σχετική προθεσμία.

Ο συνήγορος του 54χρονου, Κωνσταντίνος Γαλανός, ανέφερε πως ο πελάτης του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή γι’ αυτά.

«Ο κατηγορούμενος λάμβανε αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή τον τελευταίο χρόνο, ενώ πριν από περίπου 20 ημέρες είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης και διακομίστηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών, απ’ όπου έλαβε επιπλέον αγωγή», δήλωσε.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου είπε αρχικά ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του 54χρονου, επιβεβαιώνοντας πως ασκήθηκε σε βάρος του πελάτη του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και ότι πήρε προθεσμία για να απολογηθεί «την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί».

Στη συνέχεια, εξήγησε το πώς έφτασε ο 54χρονος στη γυναικοκτονία, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση. Το Σάββατο πήγε στο χωριό, για να μπορέσουν να δουν τα παιδιά του τη μητέρα τους, καθώς το μικρότερο παιδί, το 13χρονο, το φρόντιζε κυρίως ο ίδιος. Η σύζυγος το είχε αφήσει στον ίδιο να το φροντίζει. Το είχε άτυπα υπό τη δική του επιμέλεια», δήλωσε ο κ. Γαλανός.

Και προσέθεσε: «Χθες το πρωί, ο 54χρονος και το θύμα είχαν ένα έντονο λεκτικό και φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, αυτός μετά από αυτό πήρε ένα όπλο και τη σκότωσε. Δεν είναι καθόλου ψύχραιμος και σε καθόλου καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο 54χρονος λαμβάνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, υπήρξε κάποιο σοβαρό επεισόδιο πριν από περίπου 20 μέρες και είχε οδηγηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας, όπου του διπλασιάστηκε και η δόση των φαρμάκων», όπως είπε.

Η Εισαγγελία άσκησε σε βάρος του 54χρονου ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναικοκτονία έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 3 Αυγούστου. Ο 54χρονος μπήκε στο καφενείο στην Σωτηρίτσα όπου βρισκόταν η 43χρονη σύζυγός του και την πυροβόλησε 8 φορές. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες, η 43χρονη είχε ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να πάρει διαζύγιο.