Έρευνα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Νιγρίτας πραγματοποίησαν χθες και σήμερα οι αρμόδιες Αρχές, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 115,1 γραμμάρια ηρωίνη και 1,8 γραμμάρια κάνναβη.

Ειδικότερα, στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε εισερχόμενο κρατούμενο, διαπιστώθηκε να έχει προβεί στην κατάποση 51 συσκευασιών ηρωίνης, συνολικού βάρους 114,5 γραμμαρίων. Άμεσα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας, προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να αποβάλει τις συσκευασίες.

Παράλληλα, στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε είδη, που προοριζόταν για κρατούμενο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με 0,6 γραμμάρια ηρωίνη και 1,8 γραμμάρια κάνναβη.

Και στις δύο περιπτώσεις, ενημερώθηκαν άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.