Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιούνται το απόγευμα της Τετάρτης εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, η αλλαγή της Προεδρικής φρουράς πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή Ευζώνων οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές ποντιακές στολές.

Στο σημείο έχουν κατατεθεί έξι στεφάνια που σχηματίζουν τον αριθμό 353.000, που είναι ο αριθμός των Ποντίων που έχασαν τη ζωή τους. Κρατήθηκε επίσης και ενός λεπτού σιγή.

Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος απεύθυνε σχετικό χαιρετισμό και οι τιμές θα συνεχίσουν με καταθέσεις στεφάνων.

Αργότερα, στο κτίριο της Βουλής θα προβληθεί μήνυμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, «G-Genocide».

Κατέβηκαν και οι ΑΕΚτζήδες

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και δεκάδες φίλοι της ΑΕΚ με πανό στα χέρια.

«Η Ρωμανία κι αν επέρασε ανθεί θα φέρει κι άλλο. Ο Πόντος ζει», γράφει χαρακτηριστικά το μεγάλο πανό που άπλωσαν.

Honorable change of the guard with soldiers dressed in the traditional Pontic Guerrilla uniform, to commemorate the 102nd anniversary for the victims of the Pontic Genocide, at the tomb of the Unknown Soldier, in Athens, on May 19, 2021 / Τιμητική αλλαγή φρουράς για την 102η επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, με στρατιώτες με την παραδοσιακή φορεσιά των Ποντίων Ανταρτών, στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, στις 19 Μαΐου, 2021