Εγγραφα δικαστικών λειτουργών που αμφισβητούν τη γνησιότητα απαγωγής που φέρεται να είχε σημειωθεί τον Μάρτιο  του 2014 με «στόχο» τη σύζυγο ενός δικηγόρου, παρουσιάσθηκαν στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο  καταδίκασε τον εν λόγω δικηγόρο και την αναφερόμενη ως «όμηρο» σε 21 μήνες -κατα συγχώνευση- φυλάκιση.

Η ποινή επιβλήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ (με πολύχρονη υπηρεσία στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κι αλλες) στον οποίο  οι  δύο καταδικασθέντες είχαν αποδώσει δημοσίως ότι  όχι μόνο είχε ερευνήσει  πλημμελώς την προαναφερόμενη υπόθεση απαγωγής  αλλά κι ότι πιθανόν συμμετείχε στην εν λόγω αρπαγή ή και σε άλλες μεθοδεύσεις!

Πρόκειται για υπόθεση που είχε απασχολήσει κι αναστατώσει επί τετραετία την ΕΛ.ΑΣ, με αλλεπάλληλες εσωτερικές έρευνες στις οποίες είχαν εμπλακεί δεκάδες αξιωματικοί. Μάλιστα στη διάρκεια της διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  παρουσιάσθηκαν  καταθέσεις ιδιωτών σύμφωνα με τις οποίες απέδιδαν, ούτε λίγο – ούτε πολύ, την οργάνωση της απαγωγής το 2014, σε στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, σε δικαστικούς λειτουργούς αλλά και σε τότε υπουργό!

Eμπλοκή και πρώην υπουργού

Η απαγωγή της εν λόγω γυναίκας φέρεται να είχε σημειωθεί στις 21 Μαρτίου 2014 από το Κολωνάκι ενώ φέρεται ν’ αφέθηκε ελεύθερη 11 ημέρες αργότερα στην οδό Μπόχαλη στην Αθήνα. Χωρίς ωστόσο να παρέχονται σαφείς πληροφορίες για τον τρόπο αρπαγής, ομηρίας και απελευθέρωσης, ενώ δεν υπήρχε κανείς αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν ζητήσει λύτρα. Ο σύζυγός της σε καταθεσή του συνέδεσε την αρπαγή της με ζήτημα επιμέλειας ενός ανήλικου παιδιού και προσδιόρισε ως πιθανούς  ηθικούς  αυτουργούς  εκπαιδευτικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργειου Παιδείας (σ.σ. που σχετίζονταν με το θέμα του εν λόγω παιδιού,  στελέχη του Δήμου Αθηναίων, δικαστικούς κι έναν υπουργό !

Ακολούθως το ζευγάρι προχώρησε σε καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω αξιωματικού  της ΕΛ.ΑΣ ότι δεν ερεύνησε ενδελεχώς την υπόθεση ομηρείας ενώ του απέδωσε και συμμετοχή στην αρπαγή. Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2019 υπήρξε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ότι δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή του εν λόγω αστυνομικού στην  απαγωγή. Μάλιστα στην εισαγγελική πρόταση   εκφράζονταν αμφιβολίες  για έξι λόγους αν τελικώς υπήρξε η καταγγελόμενη αρπαγή και ομηρία της γυναίκας.  Ο δικαστικός λειτουργός εστίασε το ενδιαφέρον του στις ασαφείς αναφορές της ομήρου αλλά και σε μια καταγεγραμένη συνομιλία που είχε η εν λόγω γυναίκα με μία γνωστή της όπου αναδεικνυόταν ότι «το διάστημα της εξαφάνισής της είχε  κρυφτεί εσκεμμένα και δεν είχε απαχθεί».

Σημειώνεται ότι επίμαχες συνομιλίες του εν λόγω δικηγόρου και της συζύγου του, με παρεμβάσεις σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, περιέχονται στον φακελο της ΕΥΠ για την καταγγελλόμενη «διαφθορά» στην ΕΛ.ΑΣ.  Στην υπόθεση αυτή για την οποία έχει γίνει έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις 27 άτομα, ανάμεσα στους οποίους κι ο προαναφερόμενος δικηγόρος.