• Αναζήτηση
 • Εντονο ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο – Στο 3,9% το επιτόκιο, άνω των €11 δισ. οι προσφορές

  Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα με τους επενδυτές να έχουν ήδη υποβάλλει τις προσφορές τους.

  Έντονο είναι το ενδιαφέρον για το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα με τους επενδυτές να έχουν ήδη υποβάλλει τις προσφορές τους.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές ξεπερνούν τα 11,3 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση, θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα της έκδοσης του 5ετούς, στα 2 με 3 δισ. ευρώ, ανάλογα με την ζήτηση.

  Επίσης, ενώ ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) είχε δώσει στους αναδόχους της έκδοσης ενδεικτικό επιτόκιο (Price Guidance) στο 4,125%, πριν λίγο αναθεώρησε στο 3,90%- 4% το εν λόγω επιτόκιο, ενώ έως το τέλος της ημέρας αυτό αναμένεται να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα.

  Σημειώνεται πως με το ομόλογο λήξης 12 Μαρτίου 2029 το Ελληνικό Δημόσιο αποσκοπεί να δανειστεί 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το γεγονός ότι έως στις 1 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί προσφορές κοντά στα 12 δισ. ευρώ, μπορεί να οδηγήσουν τον ΟΔΔΗΧ να αντλήσει μεγαλύτερο ποσό, ειδικά εάν το επιτόκιο κλειδώσει κοντά στο 3,9%.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξη 12 Μαρτίου 2029 και υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο, ενώ όπως έγινε γνωστό από χθες, ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk