Την προκήρυξη με την ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ αναμένουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τα οποία εκτιμούν πως πίσω από την συγκεκριμένη ενέργεια βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Όπως είχε αποκαλύψει χθες το «Βήμα» μια ομάδα περίπου πέντε αντιεξουσιαστών που είχαν παλιότερα επαφές με τον αναρχικό Νίκο Μαζιώτη αλλά και με ορισμένους από τους επονομαζόμενους «ληστές του Διστόμου» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την βομβιστική επίθεση στον  τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , στο Παλαιό Φάληρο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι τρομοκράτες χθες τα ξημερώματα προχώρησαν στην υλοποίηση ενός καλά σχεδιασμένου χτυπήματος που περιελάμβανε την παρουσία υποστηρικτικής ομάδας με περίπου δυο άτομα, την ομάδα κρούσης με δυο ή τρία άτομα σε όχημα ένα εκ των οποίων «έδεσε» το σακίδιο με την ισχυρή βόμβα (σύμφωνα με εκτιμήσεις για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε βόμβα 7 έως 10 κιλών και η εκρηκτική της ύλη ήταν ζελατινοδυναμίτιδα με νιτρινικό αμμώνιο και ΤΝΤ) στα κιγκλιδώματα της Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο στο ίδιο ύψος με την περίφραξη του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι τρομοκράτες τις προηγούμενες ημέρες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου και δεν ήταν τυχαίο το σημείο όπου έβαλαν τη βόμβα προκειμένου να προκαλέσει τις περισσότερες ζημιές ενώ χαρακτήρισαν την έκρηξη ως «τέλεια» καθώς τα υλικά έχουν εξαϋλωθεί. Ένα στοιχείο που δείχνει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι η επίθεση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από έμπειρους τρομοκράτες. Μια τρίτη ομάδα αποτελούνταν από τα δυο μέλη της οργάνωσης που έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν μόνο μια φορά και όπως εξακριβώθηκε χρησιμοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα οι αστυνομικοί ερευνούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται περιμετρικά του κτιρίου προκειμένου να εντοπιστεί το όχημα που χρησιμοποίησε η ομάδα κρούσης. Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο opel corsa που εντοπίστηκε χθες καμμένο στις 2 μετά τα μεσάνυκτα στην οδό Ανθίου στα Πετράλωνα και εκτιμάται πως είναι των τρομοκρατών.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως ένα παρόμοιο όχημα εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να περνά μπροστά από το κτίριο μεταξύ 1.40 και 1.45 (τη στιγμή που ξεκίνησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα zougla).

Υπενθυμίζεται πως το όχημα που βρέθηκε είχε παραποιημένες πινακίδες οι οποίες ανήκαν σε άλλο όχημα που είχε κλαπεί, ίδιου τύπου αλλά και χρώματος. Παράλληλα οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής στρέφονται και προς την αναζήτηση έτερου οχήματος το οποίο χρησιμοποίησε η υποστηρικτική ομάδα και ανέμενε την ομάδα κρούσης στα Πετράλωνα προκειμένου στη συνέχεια να διαφύγουν.