Αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή η δημόσια προσφορά για το πενταετές κοινό ομόλογο της Sunlight συνολικού ύψους έως 50 εκατ. ευρώ. Το εύρος διακύμανσης για την απόδοση του ομολόγου ορίστηκε μεταξύ 4,2% – 4,7%.

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η τελική απόδοση και η κατανομή και την Τετάρτη 21 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα εκδοθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Οργανωμένης Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών έως 50.000 κοινές ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ και συνολικού ποσού έως 50.000.000 ευρώ.

Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση των δανείων (32 εκατ. ευρώ), για κεφάλαιο κίνησης (8 εκατ. ευρώ) και για επενδύσεις (10 εκατ. ευρώ). Η εταιρεία προγραμματίζει να «στήσει» δύο κέντρα διανομής σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική.

Η Συστηματα Sunlight που ανήκει στο Olympia Group, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού το 2016 κατέγραψε ρεκόρ παραγωγής με πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίων προϊόντων (στοιχεία μπαταρίας) καταγράφοντας αύξηση 20,9% σε σχέση με το 2015.

Η επίδοση αυτή επέτρεψε στη διοίκηση της Sunlight να ενισχύσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό που πλέον ανέρχεται σε 757 άτομα.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 154 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) ανήλθαν στα 17,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία εξάγει το 84% της παραγωγής της και κατέχει ηγετική θέση στις βιομηχανικές μπαταρίες έλξης, στις μπαταρίες προηγμένης τεχνολογίας και στη διανομή καταναλωτικών προϊόντων Toshiba.

Τα προϊόντα της βρίσκονται σε 114 χώρες και το πελατολόγιό της ξεπερνά τους 500 φορείς και επιχειρήσεις.
Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι είναι η Alpha Bank, η Eurobank και η Euroxx, ανάδοχοι η Axia, η Εθνική και η Πειραιώς και σύμβουλος έκδοσης η Euroxx.