Σαουδική Αραβία: Το Κατάρ να σταματήσει να υποστηρίζει τη Χαμάς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διαμήνυσε σήμερα ότι το Κατάρ θα πρέπει να κάνει πολλές ενέργειες, όπως να τερματίσει την υποστήριξη που παρέχει στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αλλά και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τις άλλες αραβικές χώρες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διαμήνυσε σήμερα ότι το Κατάρ θα πρέπει να κάνει πολλές ενέργειες, όπως να τερματίσει την υποστήριξη που παρέχει στην παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς αλλά και στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις του με τις άλλες αραβικές χώρες.

«Αποφασίσαμε να προβούμε σε ενέργειες για να ξεκαθαρίσουμε ότι φτάνει πια», είπε ο Άντελ Αλ Τζουμπέιρ μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο Παρίσι όπου βρίσκεται. «Κανείς δεν θέλει να πλήξει το Κατάρ.

Το Κατάρ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να κινηθεί προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Ο Αλ Τζουμπέιρ είπε ότι το Κατάρ υπονόμευε την παλαιστινιακή ηγεσία και την Αίγυπτο, υποστηρίζοντας τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά και «εχθρικά μέσα ενημέρωσης».

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk