Με νέες επιθέσεις κατά των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών επανήλθε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ. Πάντα μέσω Twitter, όπως έχει επιλέξει να επικοινωνεί με τους Αμερικανούς, ο εκλεγμένος πρόεδρος άφησε ξανά αιχμές για τη ρωσική κυβερνοεπίθεση στις αμερικανικές εκλογές, η οποία πιστεύεται ότι τον ωφέλησε, επισημαίνοντας την «περίεργη» καθυστέρηση ενημέρωσής του από τις μυστικές υπηρεσίες.

«Ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να χτιστεί μία υπόθεση. Πολύ περίεργο», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του, για να πάρει την απάντηση από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών ότι δεν υπάρχει ουδεμία καθυστέρηση βάσει του προγράμματος.

Αρκετές αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα και την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, αφήνοντας να διαρρεύσουν κρίσιμες πληροφορίες κυρίως μέσω του Wikileaks, γεγονός που συνέβαλε στη νίκη του Τραμπ.

Σε ένα πρώτο στάδιο, ο Τραμπ, ο οποίος θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, απέρριψε τα πορίσματα ως «γελοία». Στη συνέχεια ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα αναμένει νέα ενημέρωση.

Περισσότερες λεπτομέρειες πιθανότατα θα δώσει στη συνέντευξη Τύπου που προανήγγειλε ότι θα δώσει στις 11 Ιανουαρίου, την πρώτη μετά την εκλογή του.