Στην τελική φάση φέρεται να εισήλθε από το απόγευμα της Τετάρτης επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι έπειτα από διακοπή 24 ωρών. Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες λεωφορείων να αναχωρούν από τους τελευταίους ανταρτοκρατούμενους θύλακες και να εισέρχονται σε ελεγχόμενα από την κυβέρνηση εδάφη.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το καθεστώς Άσαντ πήρε τον πλήρη έλεγχο στο Χαλέπι καθώς αποχώρησε και η τελευταία ομάδα ανταρτών, ωστόσο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως έφυγαν και οι τελευταίοι αντάρτες.

Εξήντα λεωφορεία είχαν παραμείνει ακινητοποιημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στις αναρτοκρατούμενες περιοχές με συνέπεια έως και 3.000 άνθρωποι να περιμένουν αβοήθητοι στο ψύχος χωρίς νερό και τροφή.

Οι λόγοι για το πάγωμα της διαδικασίας απομάκρυνσης δεν ήταν σαφείς.

Κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επέρριψαν την ευθύνη στους αντάρτες στην γειτονική επαρχία Ιντλίμπ κατηγορώντας τους ότι εμπόδισαν την ταυτόχρονη απομάκρυνση ασθενών και τραυματιών από δύο σιιτικά χωριά της επαρχίας που είναι περικυκλωμένα από τις δυνάμεις των ανταρτών.

Η συμφωνία για την εκκένωση του Χελεπίου προβλέπει την ταυτόχρονη απομάκρυνση αμάχων από τα σιιτικά χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τελικώς έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες, πέντε λεωφορεία αναχώρησαν από το ανατολικό Χαλέπι περνώντας στην ελεγχόμενη από το συριακό καθεστώτος Ραμούσεχ. Την ίδια στιγμή επετράπη σε τέσσερα λεωφορεία και δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν ασθενείς και τραυματίες να αναχωρήσουν από τα σιιτικά χωριά της Ιντλίμπ.