Το Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς. Οργανώνει εργαστήριο συγγραφής και τους δίνει την ευκαιρία να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας. Ψάχνει νέες θεατρικές φωνές, επίκαιρες, αληθινές, με μια δυναμική και ταυτόχρονα απελευθερωτική προσέγγιση των θεμάτων που μας απασχολούν. Ψάχνει τα αυθεντικά ταλέντα που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της. Επιλεγμένα θεατρικά έργα που θα προκύψουν από το Εργαστήριοθα εκδοθούν και θα ανέβουν στις σκηνές του ΙΜΚ.
Σε ποιουςαπευθύνεται
Το Εργαστήριοαπευθύνεται σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα έργο και να το δει τυπωμένοσε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοσηέτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Σε όποιον επιθυμεί να δει το έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνήως ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή.
Τους συμμετέχοντες εξασκούν στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) : η Ελένη Ζιώγα,θεατρική συγγραφέας, ηθοποιός και στιχουργός. Ο Βασίλης Κατσικονούρης, θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός. Ο Ηρακλής Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης,θεατρικός συγγραφέας-πεζογράφος. Το εργαστήριο διευθύνει οΗρακλής Λογοθέτης. Κατά τη διάρκεια τουΕργαστηρίου θα προσκληθούν σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας.
Συμμετοχές
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο θα πρέπει να στείλουν μέιλ στοtheaterlab@mcf.grώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.
Εάν γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, που είναι αναρτημένοι στοhttps://www.mcf.gr/el/1177/1185/,με απευθείας mail στοtheaterlab@mcf.gr, θεατρικό κείμενο μέχρι500 λέξεις, το οποίο περιγράφει μιαδιαλογική σκηνή(όχι μονόλογο), με ελεύθερη επιλογή θέματος.
– Το ονοματεπώνυμο στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου(wordήpdf)με προαιρετικό τίτλοκειμένου
– Σύντομοβιογραφικό σημείωμαμε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).
Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Η διαδικασία αξιολόγησης των θεατρικών κειμένων
Η αξιολόγηση των κειμένων γίνεται από τους συγγραφείς του θεατρικού συγγραφικού training. Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων στοEργαστήριο θα διαμορφωθεί σε σχέση με το βαθμό ανταπόκρισης και την ποιότητα των κειμένων. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Διάρκεια Εργαστηρίου
ΤέληΔεκεμβρίου 2016 – Μάιος 2017σε εβδομαδιαία βάση.
Μέρα και ώρες εργαστηρίου
ΚάθεΣάββατο 12:00-16:00σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.
Το κόστος συμμετοχής για το 5μηνο εργαστήριο (80 συνολικά ώρες) είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές έως τις 29 Δεκεμβρίου 2016 (α’ καταβολή) και έως τις 15 Μαρτίου (β’ καταβολή)
Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσειΔιαγωνισμός Σύγχρονου Θεατρικού Έργουμε ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση ολοκληρωμένου και πρωτότυπου θεατρικού έργου μαζί με τους όρους συμμετοχής.
Και από τις δύο παραπάνω δράσεις του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων και Διαγωνισμός Σύγχρονου Θεατρικού Έργου) που θα πραγματοποιηθούν με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, θα προκύψουνέξι θεατρικάέργα, τα οποία θα εκδοθούν στο σύνολό τους και θα παρουσιαστούν στο ΙΜΚ σε ένα10 ήμεροΦεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέωνμε τίτλο«6 Συγγραφείς ζητούν το κοινό τους»