Υπό τον έλεγχό του θέτει -και- τις μυστικές υπηρεσίες ο Ερντογάν

«To κράτος θα γίνω εγώ»: Απευθείας υπό τον έλεγχο του προέδρου -δηλαδή του ίδιου- θέλει να θέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις μυστικές υπηρεσίες, μαζί με τους τρεις κλάδους του Γενικού Επιτελείου, σε μία από τις τελευταίες κινήσεις του πλήρους συγκέντρωσης του ελέγχου σε κάθε υπηρεσία ασφαλείας μετά το αποτύχημενο πραξικόπημα. Το μέτρο είναι τμήμα «μικρού πακέτου συνταγματικών αλλαγών» που προανήγγειλε, και για το οποίο όμως θα χρειαστεί την στήριξη της αντιπολίτευσης.

«To κράτος θα γίνω εγώ»: Απευθείας υπό τον έλεγχο του προέδρου -δηλαδή του ίδιου- θέλει να θέσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις μυστικές υπηρεσίες, μαζί με τους τρεις κλάδους του Γενικού Επιτελείου, σε μία από τις τελευταίες κινήσεις του πλήρους συγκέντρωσης του ελέγχου σε κάθε υπηρεσία ασφαλείας μετά το αποτύχημενο πραξικόπημα.

Το μέτρο είναι τμήμα «μικρού πακέτου συνταγματικών αλλαγών» που προανήγγειλε, και για το οποίο όμως θα χρειαστεί την στήριξη της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό Al Haber, στο σχέδιο περιλαμβάνεται και υπαγωγή του ελέγχου της MIT στην προεδρία, μαζί με το κλείσιμο των ακαδημιών πολέμου.

Όσων αφορά τους αρχηγούς των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, θα υπάγονται απευθείας στον υπουργό Άμυνας Φικρί Ισίκ, όπως ανέφερε ο Ερντογάν στη συνέντευξή του.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα φέρει το πακέτο στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Για να περάσει, θα απαιτούνταν τα δύο τρίτα του Σώματος -πλειοψηφία που δεν έχει το κόμμα του, το ΑΚΡ, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαζόταν, αρχικά, στήριξη από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk