Προειδοποίηση από την Air France-KLM για τον αντίκτυπο των επιθέσεων

Η Air France-KLM υπογραμμίζει ότι «υπάρχει συγκεκριμένη ανησυχία για τη Γαλλία ως προορισμό» και προειδοποιεί για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα και η πολιτική αβεβαιότητα σε άλλες χώρες στα φετινά της έσοδα -ανακοινώνοντας παράλληλα μείωση των πωλήσεων δεύτερο τριμήνου.

Η Air France-KLM υπογραμμίζει ότι υπάρχει ανησυχία για «τη Γαλλία ως προορισμό» και προειδοποιεί για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα και η πολιτική αβεβαιότητα σε άλλες χώρες στα φετινά της έσοδα -ανακοινώνοντας παράλληλα μείωση των πωλήσεων δεύτερο τριμήνου.

Τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ανακοινώθηκαν μερικές ώρες μετά τη δολοφονία ιερέα από ισλαμιστές στη Γαλλία, σε μια ακόμα επίθεση στην Ευρώπη που έχει πλήξει τη ζήτηση για ταξίδια και έρχεται στον απόηχο της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Η Air France-KLM είπε ότι παρατηρεί επιδείνωση των συνθηκών στην αγορά και ότι ανησυχεί για την ελκυστικότητα της Γαλλίας ως προορισμού, με τους επισκέπτες από την Κίνα και την Ιαπωνία να μην την επιλέγουν.

«Βλέπουμε πίεση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Πιερ-Φρανσουά Ριολασί στους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αναμένει τα έσοδα ανά μονάδα να μειωθούν αυτούς τους μήνες.

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με περισσότερες απεργίες καθώς τα δύο βασικά συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας εξήγγειλαν κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 5,2% στα 6,22 δισεκ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν στα 728 εκατ. ευρώ από τα 557 εκατ. πέρυσι χάρη στο χαμηλότερο κόστος.

Αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 6,27 δισεκ. ευρώ και κέρδη EBITDA 629 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk