Οι επιπτώσεις του Brexit και οι δυνατότητες ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κίνα το Σαββατοκύριακο, σημειώνει το Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου θα στρέψουν το βλέμμα τους στο νέο Βρετανό υπουργό ΥΠΟΙΚ Φίλιπ Χάμοντ, που κάνει το ντεμπούτο του στη συνάντηση αυτή και θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις για το πώς το Λονδίνο θα διαχειριστεί την έξοδό του από την Ευρώπη.

Την σύνοδο της G20 στην πόλη Chengdu στη νοτιοδυτική Κίνα θα απασχολήσει και η προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump, του Αμερικανού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα.

«(Επί του Brexit), το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο μήνυμα που θα στείλει το G20 για να περιορίσει τις ανησυχίες», δήλωσε οικονομικός αξιωματούχος από την Ασία με γνώση των θεμάτων του G20.

«Πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση».

Το ΔΝΤ μείωσε αυτή την εβδομάδα τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι «οι εκτεταμένοι πτωτικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» μετά το Brexit θα απασχολήσουν τις συζητήσεις στο Chengdu.

«Οι συζητήσεις για ενίσχυση της συνεργασίας στα δημοσιονομικά, τα νομισματικά και τα μακροοικονομικά θέματα για να ανακάμψει η παγκόσμια ανάπτυξη θα είναι σημαντικές» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.