Τζόνσον: Ελεγχος μετανάστευσης θα είναι εφικτός μετά το Brexit

Ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στην κοινή συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Τζον Κέρι στο Λονδίνο. Ερωτηθείς, εν τω μεταξύ, κατά τη συνέντευξη εάν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη σε παγκόσμιους ηγέτες για τις προσβολές που τους έχει απευθύνει στο παρελθόν, του Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβανομένου, ο Τζόνσον δήλωσε πως υπάρχει ένας «τόσο πλούσιος θησαυρός» δηλώσεών του που θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο.

Ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημείο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Τζον Κέρι στο Λονδίνο.

Ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Αυτό που είναι σίγουρα εφικτό, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ και μόλις λήξουν οι δεσμεύσεις μας για την ελευθερία μετακίνησης, θα μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα ελέγχου» δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό άμεσα, προφανώς, καθώς είμαστε ακόμη κράτος-μέλος της ΕΕ» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσία να χρησιμοποιήσει «την μοναδική δυνατότητα» που διαθέτει να τερματίσει τον πόλεμο στην Συρία, πείθοντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να δώσει τέλος στα πέντε χρόνια συγκρούσεων.

«Η Ρωσία, ιδιαιτέρως, έχει μια μοναδική δυνατότητα να πείσει το καθεστώς του Άσαντ να δώσει ένα τέλος στην σφαγή και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Ερωτηθείς, εν τω μεταξύ, κατά τη συνέντευξη Τύπου εάν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη σε παγκόσμιους ηγέτες για τις προσβολές που τους έχει απευθύνει στο παρελθόν, του Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβανομένου, ο Τζόνσον δήλωσε πως υπάρχει ένας «τόσο πλούσιος θησαυρός» δηλώσεών του, πολλές εκ των οποίων έχουν παρερμηνευτεί, που θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk