Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπογράμμισε πως το Λονδίνο πρέπει να στηρίξει την λιβυκή κυβέρνηση της Λιβύης ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο όλης της χώρας, λέγοντας πως υπάρχει «κίνδυνος για όλους μας».

Το Λονδίνο σκοπεύει επίσης να στείλει δεύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοικτά της χώρας για καταπολέμηση των διακινητών στο προσφυγικό αλλά και του εμπορίου όπλων.

H βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει σχετική άδεια από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο Κάμερον.

Μιλώντας στη Σύνοδο της G7 στην Ιαπωνία, ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες, «απειλείται από τη ροή των μεταναστών μέσω της Λιβύης, από τον αυξανόμενο αριθμό των συμμοριών που διακινούν παράνομα ανθρώπους και την άνοδο της ISIS».

«Είναι σαφώς προς το συμφέρον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης που τώρα γεννιέται… που λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται αποτελεί κίνδυνο για όλους μας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε συμφέρον να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση να αναπτυχθεί, να είναι σε θέση να έχει τον έλεγχο της χώρας» πρόσθεσε ο Κάμερον.