Νέα ένταση στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ πυροδοτεί η απόφαση του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι να αποσύρει τους υπουργούς του από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο Αχμέτι εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει για όλα τα επόμενα βήματα και να ενημερώσει τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας ότι τις επόμενες ημέρες θα επανεξετάσει την πολιτική του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συγκυβέρνηση.

Πάντως, πηγές του DUI ανέφεραν ότι το κόμμα παραμένει στη θέση για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 5 Ιουνίου.

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι αιτία της απόφασης αυτή του κόμματος του Αλί Αχμέτι αποτελεί η δημοσιοποίηση,σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών του κόμματος, από «συγκεκριμένα κέντρα».

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος, φέρεται να δήλωσε ότι «είναι η απάντηση του DUI σε αυτούς που διέρρευσαν συνομιλίες αμφίβολης υπόστασης, με στόχο να θιγεί η ακεραιότητα στελεχών του κόμματος».