Δεν υπήρξε καμία αναφορά στο μακελειό στις αγορές στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, την Τρίτη, όπου κυριάρχησε ένα θέμα για την οικονομική ανάπτυξη στο Θιβέτ. Πράγματι, δεν υπήρξε καμία αναφορά στις χρηματιστηριακές αγορές σε ολόκληρες τις 24 σελίδες της εφημερίδας, η οποία ασχολήθηκε εκτενώς με την 70η επέτειο από την ήττα της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η σιωπή συνεχίστηκε την Τετάρτη, όταν η Λαϊκή Ημερησία και πάλι δεν έγραψε τίποτα για τις αναταραχές στα χρηματιστήρια, αν και είχε άρθρα σχετικά με τις αποφάσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας και την δήλωση εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στην ευρύτερη οικονομία, παρά τις επιπτώσεις αυτού που ονομάζει ως παγκόσμια «αστάθεια της αγοράς».
Τον Απρίλιο, η Λαϊκή Ημερησία ήταν μεταξύ των κομματικών ΜΜΕ που ενθάρρυναν τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές, με βάση την υπόθεση ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.
Η αρχική σελίδα του Xinhua, του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Κίνας, έδινε έμφαση σε ένα θέμα σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο Θιβέτ το 1998, όταν ήταν επαρχιακός αξιωματούχος στην ανατολική Κίνα. Τη Δευτέρα, το δελτίο ειδήσεων στις 7 μμ της Κεντρικής Τηλεόρασης, που είναι το κύριο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, παρέλειψε επίσης να αναφέρει την κατακόρυφη πτώση των τιμών των μετοχών.
Η ιστοσελίδα China Digital Times έγραψε ότι τον Ιούνιο η κυβέρνηση είπε στους δημοσιογράφους να καλύψουν τις χρηματιστηριακές αγορές αυστηρά σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες που προορίζονται να αποτρέψουν την απαισιοδοξία ή τον πανικό.
«Μην κάνετε εις βάθος ανάλυση, ούτε εικασίες για την αξιολόγηση ή την κατεύθυνση της αγοράς. Μην υπερβάλλετε. Μην χρησιμοποιείτε συναισθηματικά φορτισμένες λέξεις όπως «ύφεση», ή «κατάρρευση». Αυτές ήταν οι οδηγίες.
Αλλες εφημερίδες και ιστοσελίδες στην Κίνα κάλυψαν την αναταραχή στις αγορές, αν και συχνά παρουσιάζουν την Κίνα ως θύμα μιας ευρύτερης παγκόσμιας ύφεσης.