Με αντλίες νερού και δακρυγόνα επιχείρησε η τουρκική αστυνομία να διαλύσει τους περίπου 1.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην Άγκυρα.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.

Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί πορεία στην Κωνσταντινούπολη, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή, επικαλούμενες ανησυχίες για πρόκληση επεισοδίων και συμφόρηση της κυκλοφορίας.

Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως η «Πορεία Ειρήνης» που προγραμματιζόταν την Κυριακή απαγορεύτηκε καθώς κρίθηκε «πράξη πρόκλησης» αλλά υπάρχουν ανησυχίες και για… την κίνηση.

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε για δεύτερη ημέρα σε δεκάδες συλλήψεις ανά την επικράτεια σε βάρος προσώπων με διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική ISIS αλλά και το PKK. Μεταξύ των εκατοντάδων που έχουν συλληφθεί από την Παρασκευή βρίσκεται και ύποπτος που θεωρείται υψηλόβαθμο στέλεχος την ISIS στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν το πρωί του Σαββάτου στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, 288 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση τη νύχτα προς Σάββατο.

Με όσους είχαν τεθεί την Παρασκευή υπό κράτηση, ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 590.

Οι συλλήψεις σημειώνονται την ίδια ώρα που πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των θέσεων της ISIS στη Συρία και στόχων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει στην ISIS την επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα συριακά σύνορα, στην οποία 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν. Έκτοτε, το PKK αύξησε τις επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.