Εννέα απανθρακωμένες σορούς ανέσυραν οι αρχές της Υεμένης από την αποθήκη όπλων του στρατού στο Aντεν, όπου σημειώθηκαν νωρίτερα σφοδρές εκρήξεις. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς.

«Ανασύραμε έως τώρα εννέα απανθρακωμένες σορούς και υπάρχουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, και άλλα πτώματα στο εσωτερικό (της αποθήκης) τα οποία δε μπορέσαμε να προσεγγίσουμε εξαιτίας των εκρήξεων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας στο Άντεν, Αλ Κέντερ Λασουάρ.

Στο μεταξύ περισσότεροι από 200 υπάλληλοι του ΟΗΕ και ξένων εταιρειών που εργάζονταν στην Υεμένη απομακρύνθηκαν αεροπορικώς από την πρωτεύουσα Σαναά- κι ενώ συνεχίζεται η στρατιωτική επιχείρηση υπό το Ριάντ- σύμφωνα με πηγές των ανθρωπιστικών υπηρεσιών.

«Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, εργαζόμενοι στον ΟΗΕ, σε πρεσβείες και ξένες επιχειρήσεις αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο της Σαναά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από αυτές τις πηγές, χωρίς να διευκρινίσει τον προορισμό τους.

Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε την απομάκρυνση των εργαζομένων του ΟΗΕ και των ειδικών οργανισμών που υπάγονται σε αυτόν, προσθέτοντας ότι έχει μόνο παραμείνει στην Υεμένη «το απαραίτητο προσωπικό (που είναι επιφορτισμένο) με τις επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές».

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Τζαμάλ Μπενόμαρ, αναμένεται, επίσης, να φύγει από τη Σαναά, ανέφερε το περιβάλλον του και προσέθεσε ότι θα μεταβεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ, της Αιγύπτου για να παραστεί στη Σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος εξάλλου της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι δεν θα επιστρέψει «προς το παρόν» στην χώρα του και αναχώρησε σήμερα, Σάββατο, από την Αίγυπτο με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Άμπντελ Αζίζ για το Ριάντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διπλωματίας της Υεμένης.

Ο Χάντι αποχώρησε από τη Σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου που διεξάγεται στο Σαρμ ελ Σέιχ αμέσως μετά την ομιλία που εκφώνησε και εκείνη του βασιλιά Σαλμάν και οι δύο άνδρες μετέβησαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, είπε ο Ριάντ Γιασίν, ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης.

«Όχι, προς το παρόν, η κατάσταση πρέπει καταρχάς να σταθεροποιηθεί» απάντησε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε εάν ο Χάντι θα επιστρέψει κατόπιν στο Άντεν, στη νότια Υεμένη.