Ένα ακόμη κινηματογραφικά γυρισμένο βίντεο από το «Χόλιγουντ του τρόμου» που αποτελεί μέρος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, ισχυριζόμενο ότι δείχνει την εκτέλεση του Ισραηλινού Άραβα Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ που κατηγορείται ως πράκτορας της Μοσάντ.

Στα πλάνα του διάρκειας 13 λεπτών βίντεο -η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί- ο δήμιος αυτή τη φορά είναι ένα παιδί που εκτελεί τον όμηρο με σφαίρα στο κεφάλι.

Φορώντας στρατιωτική στολή, το αγόρι πυροβολεί τον Μουσάλαμ στο μέτωπο. Εκείνος καταρρέει, και το παιδί τον πυροβολεί άλλες τρεις φορές φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι μεγάλος), αναφέρει η Jerusalem Post.

Το αγόρι τον πυροβολεί εξ επαφής και τον κοιτά στα μάτια. Φαίνεται ότι έχει εκπαιδευτεί, αναφέρει το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης και καταγραφής τζιχαντιστικών ιστοσελίδων SITE.

Την «ποινή» για τον Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ ανακοινώνει στην κάμερα τζιχαντιστής μιλώντας στη γαλλική γλώσσα.

Ο Ισμαήλ Μουσάλαμ είναι ντυμένος με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των αιχμαλώτων του ΙΚ. Ο ίδιος αφηγείται ότι στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και ότι ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδελφός του τον ενθάρρυναν.

Στη συνέχεια ο Μουσάλαμ μεταφέρεται έξω από το δωμάτιο όπου τον κρατούσαν, σε ένα χωράφι και εκτελείται από ένα παιδί. Ένας μεγαλύτερος σε ηλικία τζιχαντιστής, που μιλά γαλλικά, λέει ότι το παιδί, που φορά στολή παραλλαγής, είναι ένα από «τα λιονταράκια του χαλιφάτου».

Αξιωματούχοι των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι είναι ενήμεροι για το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε λογαριασμούς του Twitter που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητά του.

Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής δείχνει στο βίντεο το ισραηλινό διαβατήριο του θύματος και στη συνέχεια απειλεί τους Ισραηλινούς και λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος θα κατακτήσει την Ιερουσαλήμ.

Στο βίντεο αυτό υπάρχει και ένας κατάλογος με ονόματα και φωτογραφίες ανδρών που χαρακτηρίζονται «πράκτορες του Ισραήλ».

Τον Φεβρουάριο, ο πατέρας του Μουσάλαμ είχε διαψεύσει ότι ο γιος του εργαζόταν για λογαριασμό της Μοσάντ. Είχε προηγηθεί ένα δημοσίευμα στην Νταμπίκ, την αγγλόφωνη εφημερίδα του Ισλαμικού Κράτους, όπου ένας 19χρονος δήλωνε ότι στάλθηκε στη Συρία από τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Ο γιος μου είναι αθώος. Το Ισλαμικό Κράτος τον κατηγορεί επειδή προσπάθησε να φύγει» είπε πει ο πατέρας, χωρίς να διαψεύσει ότι ο γιος του είχε διακόψει τη στρατιωτική θητεία του στο Ισραήλ και πήγε στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει τότε ότι ο νεαρός έφυγε στις 24 Οκτωβρίου για την Τουρκία, απ’ όπου πέρασε στη Συρία και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά αυτό έγινε «με δική του πρωτοβουλία και εν αγνοία των γονιών του».