Το φόρεμα με το οποίο η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκ’Ο εντυπωσίασε στα Όσκαρ και το οποίο είχε κλαπεί πριν από μερικές ημέρες, επεστράφη όταν οι κλέφτες έμαθαν ότι οι 6.000 πέρλες, με το οποίο ήταν στολισμένο, ήταν ψεύτικες.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι το φόρεμα κόστιζε 150.000 δολάρια και ότι ήταν φτιαγμένο με 6.000 μαργαριτάρια ακόγια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ, το φόρεμα εκλάπη από το ξενοδοχείο όπου έμενε η νεαρή ηθοποιός, όταν ο κλέφτης βρήκε ανοιχτή την πόρτα.

Στη συνέχεια αφαιρέθηκαν δύο από τις πέρλες του φορέματος και ο κλέφτης της πήγε σε κατάστημα σε περιοχή με ρούχα στο Λος Άντζελες, όπου έμαθε ότι τα μαργαριτάρια δεν ήταν αληθινά.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, ο κλέφτης επέστρεψε το φόρεμα στο ξενοδοχείο του Λος Άντζελες και το άφησε μέσα σε μία σακούλα σκουπιδιών στην τουαλέτα. Στη συνέχεια ειδοποίησε την ιστοσελίδα.

Οι Αρχές είπαν το Σάββατο ότι δεν γνωρίζουν εάν οι πέρλες είναι αληθινές ή όχι.

Η ίδια η ηθοποιός και ο οίκος Calvin Klein που σχεδίασε το φόρεμα δεν έχουν απαντήσει στους ισχυρισμούς ότι τα μαργαριτάρια ήταν ψεύτικα.

Ο σχεδιαστής Φραντσίσκο Κόστα, μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Vogue δεν είχε αναφερθεί πουθενά σε ψεύτικα μαργαριτάρια, αναφέρουν οι New York Times.

«Ψάξαμε μια ποικιλία διαφορετικών μαργαριταριών: της νότιας Θάλασσας, ιριδίζοντα και φυσικά και αποφασίσαμε ότι τα φυσικά μαργαριτάρια φαίνονται πιο όμορφα» είχε πει ο σχεδιαστής.