Λοβέρδος: Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «διορθώσεων» στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο συγκεκριμένος θεσμός.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «διορθώσεων» στην Τράπεζα Θεμάτων, μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων της Α’ Λυκείου άφησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο συγκεκριμένος θεσμός.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε: «Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων […] Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις. Στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η Πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος» επισήμανε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι «θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην Α’ Λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.