Μύδια αχνιστά με σάλτσα αρωματικών και μπούκοβο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. μύδια

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη {{{ moto }}}

½ κ.γ. μπούκοβο

150 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο

1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια, τρίβοντάς τα με σύρμα κουζίνας κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφαιρούμε το γένι, κρατώντας το μύδι με το ένα χέρι και τραβώντας το γένι με το άλλο, με μια απότομη, κοφτή κίνηση.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, με χονδρό πάτο και καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μπούκοβο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μύδια – αφού έχουμε πετάξει όσα όστρακα είναι ανοιχτά – και το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τον δυόσμο, το εστραγκόν και την πιπεριά Φλωρίνης και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα. Απομακρύνουμε όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά το μαγείρεμα. Σερβίρουμε στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.