ΟΔΔΗΧ: Αντλησε €1,625 δισ. από 6μηνα έντοκα γραμμάτια

Κάθετη πτώση σημείωσε το κόστος δανεισμού του Δημοσίου κατά τη δημοπρασία 6μηνων εντόκων που έγινε την Τρίτη, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών άντλησε 1,625 δισ. ευρώ.

Κάθετη πτώση σημείωσε το κόστος δανεισμού του Δημοσίου κατά τη δημοπρασία 6μηνων εντόκων που έγινε την Τρίτη, από την οποία το υπουργείο Οικονομικών άντλησε 1,625 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του τίτλου υποχώρησε στο 2,15% έναντι 2,70% που ήταν στην αντίστοιχη έκδοση του Μαΐου.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απόφαση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για μη συμβατικά μέτρα τόνωσης της ρευστότητας.

Η απόδοση του νέου 5ετούς ελληνικού ομόλογου υποχώρησε την Τρίτη για πρώτη φορά κάτω από το 4%, από 4,90% που ήταν η απόδοσή του κατά την έκδοσή του.

Επίσης η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο 5,54% που είναι νέο χαμηλό 4ετίας.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ αναφέρει:

Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός 1.250 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο 2,15%. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 3,369 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,70 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, στις 12μ.μ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.