Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω με όσα συνέβησαν στο μνημόσυνο του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο Ιδρυμα Καραμανλή στη Φιλοθέη. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο εθνάρχης ένωσε όλες τις λεγόμενες… φυλές της ΝΔ, αφού εκεί ήταν οι πάντες, καραμανλικοί, σαμαρικοί, αβερωφικοί, αντάρτες υποψήφιοι και ένας αρχηγός κόμματος που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ. Παρών έδωσαν ακόμη και στελέχη της ΝΔ που όχι μόνον δεν είχαν στο παρελθόν καμία σχέση με τη ΝΔ, αλλά ούτε καν γνώριζαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

nnn
Θα σας περιγράψω λοιπόν πώς, για παράδειγμα, ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης (φωτογραφία) βρέθηκε στο μνημόσυνο του εθνάρχη, αφού ποτέ δεν τον είχε συναντήσει και, το σημαντικότερο, δεν έχει έως τώρα και πολλές παρτίδες με τους λεγόμενους «καραμανλικούς βουλευτές». Την Παρασκευή το πρωί γινόταν στο γραφείο του ευρεία σύσκεψη μεγαλοπαραγόντων της Υγείας. Κάποια στιγμή, του λέει ο υφυπουργός Υγείας (και γνωστός καραμανλικός) κ. Αντ. Μπέζας «εγώ πρέπει να φύγω τώρα, βιάζομαι». Και ο Αδωνις του λέει «δεν έχεις να πας πουθενά έως ότου τελειώσει η σύσκεψη. Πού θα πας;». «Στη Φιλοθέη», ήταν η απάντηση του υφυπουργού, «θέλεις να έρθεις μαζί μου;». Ο Αδωνις, γεμάτος απορία, του λέει: «Ελα μωρέ, τι θα κάνεις πρωινιάτικα στη Φιλοθέη;» Ο κ. Μπέζας δεν άντεξε άλλο και του αποκάλυψε το μεγάλο… μυστικό: «Θα πάω στο μνημόσυνο του εθνάρχη». Ο Αδωνις τότε παράτησε τη σύσκεψη και παρακάλεσε τον υφυπουργό να τον πάρει μαζί του: «Θέλω να πάμε μαζί, να εμφανιστώ στο μνημόσυνο με έναν καραμανλικό, γιατί δεν ξέρω κανέναν». Οπερ και εγένετο. Και οι δύο μπήκαν στο μαύρο Golf του υφυπουργού και πήγαν στη Φιλοθέη. Πίσω ακολουθούσε μια μοτοσικλέτα, με εντολή του υπουργού. Θα τον μετέφερε αργότερα στο Μουσείο της Ακρόπολης για ένα γεύμα που είχε.


Ο Αδωνις και η Εύα (πάλι)

Και μιας περί Αδ. Γεωργιάδη ο λόγος, σας έχω νέα σπουδαία. Με απόφασή του διόρισε τον κ. Αλέξανδρο Καϊλή πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ποιος είναι πάλι αυτός; Προφανώς θα διερωτάσθε. Είναι ο πατέρας της κυρίας Εύας Καϊλή, υποψηφίας ευρωβουλευτού με την Ελιά, η οποία είχε και αυτή διοριστεί σε κρατική θέση, πάλι από τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη. Τελικά, με τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι και λόγω της προεκλογικής περιόδου, καθόλου δεν αποκλείω να διοριστεί κάπου και η αδελφή της Εύας Καϊλή (ονόματι Μανταλένα) σε κάποιο νοσοκομείο, πιθανότατα και καμιά φίλη της Καϊλή.
nnn
Νομίζετε, όμως, ότι τελειώσαμε με τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής στον τομέα της Υγείας; Οχι βεβαίως, αφού ο κ. υπουργός διόρισε και έναν, όπως μου τον περιέγραψαν, πρώην ομοϊδεάτη του, επίσης στο ΔΣ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αυτός τουλάχιστον είναι παιδίατρος (ενώ ο πατέρας της Εύας Καϊλή είναι μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος). Είχε ο εν λόγω κύριος διαπρέψει, όπως μου είπαν, παλαιότερα στην… ΕΠΕΝ. Κανένας τελικά δεν πάει χαμένος σ’ αυτή τη ζωή, ακόμη και όσοι έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν σε φωτογραφίες με… τσεκούρια.
nnn
Ας επανέλθω, όμως, στο μνημόσυνο του εθνάρχη με τις χειραψίες που αντάλλαξαν οι πάντες, και κυρίως τη θερμή χειραψία του κ. Αντ. Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Τις χειραψίες της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και με τους ανωτέρω δύο, τις χειραψίες (και τους χαριεντισμούς) των καραμανλικών βουλευτών… μεταξύ τους (ήταν σαν να κέρδισαν… τις εκλογές, κυρίως ο κ. Ευ. Στυλιανίδης), με τους αντάρτες, όπως ο Ν. Κακλαμάνης με τους κκ. Β. Πολύδωρα, Χρ. Ζώη, τον κ. Ι. Κουράκο (που είχε εκλεγεί με τη ΝΔ, πήγε στον κ. Π. Καμμένο και εν συνεχεία πήγε στο κόμμα του κ. Πολύδωρα), τους «ορίτζιναλ» γαλάζιους υποψηφίους, δηλαδή τους κ.κ. Ι. Ιωαννίδη (τον αποκαλούμενο και… κόουτς), Μ. Κεφαλογιάννη (που έλεγε ότι θα είναι πέντε μονάδες μπροστά στο ευρωψηφοδέλτιο από τον δεύτερο), Γ. Κουμουτσάκο (που έλεγε ότι τα πάει καλά, το ίδιο του έλεγαν και οι άλλοι, προφανώς για να τον ενθαρρύνουν), Α. Σπηλιωτόπουλο (που ήρθε κάπως καθυστερημένα). Μια σειρά από υποψηφίους που συνωστίζονταν για ένα foto opportunity είτε με τον κ. Σαμαρά είτε με τον κ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό Αμύνης κ. Κ. Τασούλα. Ο τελευταίος προσήλθε στο Ιδρυμα Καραμανλή κρατώντας ένα παλιό ρολόι τσέπης του αείμνηστου Ευάγγελου Αβέρωφ και το επιδείκνυε καμαρώνοντας.


Πρόεδρε, έλα για τσίπουρα

Ηταν χαλαρή η συζήτηση που είχε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος με τους βουλευτές του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάθησαν όλοι μαζί στους αναπαυτικούς καναπέδες του εντευκτηρίου της Βουλής. Εκεί όπου υπάρχουν οι φωτογραφίες όσων έχουν διατελέσει πρόεδροι του Κοινοβουλίου και δεν βρίσκονται εν ζωή. Κάτι που προφανώς δεν γνώριζαν ορισμένοι βουλευτές του ΠαΣοΚ και ήθελαν σώνει και καλά να κρεμάσουν τη φωτογραφία του αντιπρόεδρου της Βουλής κ. Ι. Δριβελέγκα. Οχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά για λόγους τιμής, που «είχε το θάρρος, το σθένος και τη γενναιότητα να αντιπαρατεθεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου». Αντιθέτως, ο κ. Μιχ. Κασσής ζητούσε ως βοήθεια τις νομικές γνώσεις που έχει ο κ. Βενιζέλος για να τον υπερασπιστεί στα δικαστήρια μετά τη μήνυση που του υπέβαλε η Ζωή. Και ο Φ. Σαχινίδης προσκάλεσε τον πρόεδρο στη Λάρισα για τσίπουρα.

HeliosPlus