Δικογραφία σε βάρος 35χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Απριλίου ο υπουργός Δημόσιας ΤάξηςΝίκος Δένδιαςπροτίθεται να παρουσιάσει, σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την δημιουργία της «διαδικτυακής αλάνας». Πρόκειται για μια ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούν τα παιδιά να παίζουν αγαπημένα τους παιχνίδια με ασφάλεια και θα αποκλείεται η πρόσβαση οποιουδήποτε θέλει να εκμεταλλευτεί ανήλικους.
Σχετικά με την υπόθεση, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος προσποιούμενος πως είναι «ανήλικο κορίτσι» έμπαινε σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού παιχνιδιού όπου μπαίνουν μαθήτριες ηλικίας 8 – 11 ετών για να ντύνουν κούκλες και έπειθε μέσω ηλεκτρονικής συνομιλίας (chatroom) «συνομήλικες του» να του στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους.

Σε μια τουλάχιστον υπόθεση συνομιλούσε και τηλεφωνικά με ανήλικο κορίτσι και εκμεταλλευόμενος την απειρία της την έπεισε να του αποστείλει γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο με ανάλογο περιεχόμενο.

Οι αστυνομικοί άρχισαν την έρευνα μετά από αναφορά ενός πατέρα που αντίκρισε γυμνή την κόρη του και στη συνέχεια έμαθε για τις διαδικτυακές επαφές του παιδιού του.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 35χρονου.
Ακολούθησε έρευνα, την Τρίτη στο σπίτι του στη Μυτιλήνη, παρουσία εισαγγελέα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία κάρτα sim κινητού τηλεφώνου και ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. από αυτοψία που έκαναν στα κατασχεθέντα αντικείμενα, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ανταλλάχτηκαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του 35χρονου και της ανήλικης, ενώ βρέθηκε και ο αριθμός τηλεφώνου της, αποθηκευμένος στο κινητό τηλέφωνό του.
Τα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.