Στα προημιτελικά του Champions League βρίσκονται από το βράδυ της Τρίτης η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπάγερν Μονάχου. Οι Ισπανοί μετά το 1-0 στο Μιλάνο, συνέτριψαν στην Ισπανία με4-1τη Μίλαν και πήραν πανηγυρική πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, έχοντας ως «προίκα» το 2-0 από το πρώτο ματς στο Λονδίνο, έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στην Άρσεναλ με την οποία έμεινε στο1-1στη Γερμανία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Την Τετάρτη, ακόμη πιο εύκολο είναι το έργο της Παρί Σεν Ζερμέν που συνέτριψε στη Γερμανία την Λεβερκούζεν με 4-0 και ο αγώνας στην γαλλική πρωτεύουσα είναι τυπική διαδικασία, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τη Μπαρτσελόνα που θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Σίτι, την οποία νίκησε στην Αγγλία με 2-0.


Ατλέτικο Μαδρίτης – Μίλαν 4-1
(5-1)
Στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησαν 4-1 της Μίλαν στην ισπανίκη πρωτεύουσα και πήραν το «εισιτήριο» με δύο νίκες, καθώς είχαν περάσει με 1-0 και από το Μιλάνο.

Το σκορ άνοιξε με εξαιρετικό βολ-πλανέ ο Ντιέγκο Κόστα στο 5΄. Ο Κακά ισοφάρισε με κεφαλιά στο 27΄ και ξαναέβαλε τους «ροσονέρι» σε τροχιά πρόκρισης, όμως μόνο για λίγα λεπτά.

Πριν λήξει το ημίχρονο, στο 40΄ ο Αρντά Τουράν έγραψε το 2-1 για τους γηπεδούχους, που είχαν και δοκάρι στο 48΄ με τον Γκάμπι. Η Μίλαν παραδόθηκε μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων κι έτσι ο Ραούλ Γκαρθία στο 71΄ και ο Ντιέγκο Κόστα στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
Κίτρινες: Ραούλ Γκαρθία – Ραμί, Μπαλοτέλι, Ρομπίνιο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουϊς, Τουράν (78΄ Ροντρίγκες), Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (81΄ Ντιέγκο), Γκαρσία, Ντιέγκο Κόστα.

ΜΙΛΑΝ (Κλάρενς Ζέεντορφ): Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Ραμί, Εμάνουελσον, Ντε Γιονγκ (78΄ Μουντάρι), Εσιέν, Πόλι, Κακά, Τααράμπτ (46΄ Ρομπίνιο), Μπαλοτέλι

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-1 (3-1)

Η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε όσο χρειάστηκε για να υπερασπιστεί το 2-0 από τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Άρσεναλ, στο «Εμιρέιτς» και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την αποψινή ισοπαλία με 1-1 στη ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα».

Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα επέβαλαν, ως είθισται άλλωστε, το ρυθμό τους από την αρχή του αγώνα, αλλά επειδή η Άρσεναλ είναι από τις (λίγες) ευρωπαϊκές ομάδες που μπορούν να ακολουθήσουν το τέμπο των Βαυαρών, μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν και να κυκλοφορήσουν την μπάλα αλλά με πολύ τρέξιμο και κάλυψη χώρων δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν εύκολα επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Φαμπιάνσκι.

Στο 20΄ η Μπάγερν εκδήλωσε αντεπίθεση από αριστερά, ο Ριμπερί σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Ρόμπεν με «σκροπ» έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη μοναδική αξιόλογη στιγμή της Άρσεναλ στο πρώτο μέρος ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά στο κόρνερ του Καθόρλα (31΄) αλλά ο Νόιερ έπεσε στη δεξιά γωνία και μπλόκαρε, ενώ στο 39΄ η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Φαμπιάνσκι.

Η αντίσταση της Άρσεναλ κράτησε ως το 54ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Ριμπερί πλευροκόπησε την άμυνα από αριστερά, άφησε τον Σανιά να τον… ψάχνει κι «έκοψε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί που είχε βγει ως «κρυφός» επιθετικός ο Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον, όταν απρόσεκτα ο Λαμ έχασε την μπάλα από τον Ποντόλσκι, αυτός προχώρησε και από πλάγια αριστερή θέση σούταρε με πολύ δύναμη στην κλειστή γωνία του Νόιερ για το 1-1.

Οι γηπεφούχοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσουν σε μια δεύτερη νίκη στο 90΄, όταν ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Ρόμπεν αλλά ο Φαμπιάνσκι νίκησε τον Μίλερ από τα 11 μέτρα και κράτησε την ισοπαλία για την ομάδα του.

Διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Κίτρινες: Ντάντε, Μαρτίνεθ – Ποντόλσκι, Αρτέτα, Βερμάελεν

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γιόζεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (85΄ Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59΄ Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77΄ Γκνάμπρι), Οζίλ (46΄ Ροσίτσκι), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (84΄ Φλαμινί), Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Α΄αγ. Β΄αγ.

Μίλαν (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1 1-4
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-2 1-1
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 0-2 12/3
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4 12/3
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-1 18/3
Σάλκε (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-6 18/3
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 2-0 19/3
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-4 19/3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (1,2 και 8,9 Απριλίου)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (22,23 και 29,30 Απριλίου)

ΤΕΛΙΚΟΣ (24 Μαϊου 2014 στη Λισαβόνα)