Ψαρόσουπα με τραχανά και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε φέτες

1 πράσο, σε ροδέλες

2 καρότα, σε ροδέλες

1 φινόκιο, σε φέτες

1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους

1 ώριμη ντομάτα, σε κύβους

2,5 λίτρα ζωμός ψαριού

αλάτι, πιπέρι

200 γρ. γλυκός τραχανάς

χυμός από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε τόσο όσο να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το πράσο, τα καρότα, το φινόκιο, την πατάτα και την ντομάτα. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά.

Οταν τα λαχανικά μας βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη. Περνάμε τα λαχανικά από το multi. Τα ξαναρίχνουμε μέσα στον ζωμό και ανακατεύουμε. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε τον τραχανά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 11-12 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk