Κάποτε οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού έκριναν συνήθως τη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλήματος. Το σημερινό ντέρμπι («Γ. Καραϊσκάκης, 19.30), με δεδομένες τις βαθμολογικές διαφορές, βαθμολογικά ενδιαφέρει μόνο τους Πράσινους, αφού οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο. Το γόητρο όμως, πάντοτε ζωντανό, στις αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων» θέτει υψηλά τον πήχη του ενδιαφέροντος και στις δύο ομάδες. Ασχέτως αν οι οικοδεσπότες έχουν εκτοξευθεί σε αγωνιστικό κύρος και οικονομική δύναμη και οι φιλοξενούμενοι παλεύουν με νεούληδες και παίκτες δεύτερης ευκαιρίας ενώ συνεχίζουν να αισθάνονται τον βρόχο της οικονομικής δυσπραγίας.
Η αθώωση της… Σου Λι
Η αθώωση των αθλητών και προπονητών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών από τα ποινικά δικαστήρια δεν προκάλεσε (δυστυχώς) έκπληξη αφού η Δικαιοσύνη ως τώρα έχει κινηθεί σε αυτόν τον δρόμο. Αθλητές που έχουν συλληφθεί ντοπαρισμένοι και έχουν τιμωρηθεί αθλητικά με πολυετείς ή ισόβιους αποκλεισμούς, αθωώνονται από τα ποινικά δικαστήρια με διάφορες δικαιολογίες. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη στην πρόσφατη υπόθεση της άρσης βαρών είναι η ανακοίνωση της ομοσπονδίας η οποία έκανε λόγο για «άδικα πυρά» που «εδέχοντο τα μέλη της επί 6 χρόνια… για σχετική εμπλοκή τους στο ατυχές συμβάν». Και όμως η τωρινή ηγεσία της ομοσπονδίας είχε επανειλημμένα κατηγορήσει την τότε (2008) διοίκηση της ΕΟΑΒ για το σκάνδαλο ντόπινγκ, ενώ δεν είχε ποτέ αρνηθεί την ύπαρξή του. Με δεδομένο ότι έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να καθαρίσει τον χώρο, είναι απορίας άξιο πώς θα το κάνει με λογικές Σου Λι
Στο μπάσκετ τιμωρούνται
Την τιμωρία δύο διαιτητών, του Δημήτρη Τζαφλέρη και του Γιώργου Πουρσανίδη, δημοσιοποίησε τις προηγούμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής της Α1 μπάσκετ (ΕΣΑΚΕ). Αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο όπου οι τιμωρίες ούτε δημοσιοποιούνται ούτε πολύ περισσότερο δικαιολογούνται, παρά μόνο υπονοούνται, στο μπάσκετ έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Εκείνο που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι ότι οι δύο διαιτητές μπήκαν στο περιθώριο για λάθη που έκαναν υπέρ των «μεγάλων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στα παιχνίδια τους με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Ενα μήνυμα προς τους «πρόθυμους» διαιτητές ή μια κίνηση για τον κατευνασμό της μπασκετικής κοινής γνώμης που δεν αντέχει να βλέπει «χειρουργεία»; Θα δείξει…
Τα μέτωπα του Σαββίδη
Στα «κάγκελα» έχει ανέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης με αφορμή τον διαγωνισμό για το προπονητικό κέντρο της Θέρμης, την εξόφληση των χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο αλλά και την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο. Στο στόχαστρό του βρέθηκαν η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας, η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ, και για πρώτη φορά με τόσο καθαρό τρόπο η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός. Οι δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε καταδεικνύουν εκτός των άλλων ότι ο Σαββίδης δεν ξεχνά τον πολιτικό που κρύβει μέσα του.
***

«Τι 30, τι 40, τι 50» έλεγε ο τίτλος της παλιάς ελληνικής ταινίας, αλλά σίγουρα δεν αναφερόταν στο ποδόσφαιρο, όπου η ηλικία μετράει. Ετσι η αμφισβήτηση από μέρους του προπονητή της Τσέλσι Ζοζέ Μουρίνιο της ηλικίας του παίκτη του Σαμουέλ Ετό προκάλεσε αίσθηση. Πρώτα-πρώτα στον καμερουνέζο διεθνή, ο οποίος άκουσε τον προπονητή του, σε βίντεο γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού, να αναφέρει ότι «ο Ετό είναι 32 ετών, ίσως 35, ποιος ξέρει;». Ο Ετό, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην προπονητή του Καμερούν Κλοντ Λε Ρουά, «είναι εξοργισμένος με τον Μουρίνιο» ενώ ο ίδιος ο Καμερουνέζος απάντησε εμμέσως δηλώνοντας «μπορώ να σκοράρω μέχρι τα 50 μου».


€518.900.000

Στην πρώτη θέση του πίνακα των εσόδων βρέθηκε η Ρεάλ μετά τον απολογισμό της περιόδου 2012-2013. Οι Μερένχες αποκόμισαν 518,9 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε όπως και πέρυσι η Μπαρτσελόνα με 482,6 εκατ. ευρώ. Αλλαγή είχαμε στην τρίτη θέση όπου αναρριχήθηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν (431,2), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε στην τέταρτη με 423,8 εκατ. ευρώ. Την πεντάδα κλείνει η Παρί Σ.Ζ. (398,8), ενώ ακολουθούν οι Μάντσεστερ Σίτι (316,2), η Τσέλσι (303,4), η Αρσεναλ (284,4), η Γιουβέντους (272,4) και η Μίλαν (263,5).

Οι εταιρείες στο γήπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ
Etihad εναντίον Qatar Airways και Turk Telekom κατά Samsung. Θα μπορούσε να είναι οι τίτλοι των αγώνων Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα και Γαλατάσαραϊ – Τσέλσι. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στο γήπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ και παίζουν μπάλα. Πιο… θερμές για το «σεντόνι» είναι οι αεροπορικές εταιρείες, που έχουν το sponsoring στις 6 από τις 16 ομάδες της διοργάνωσης, με τη Fly Emirates να έχει τέσσερις ομάδες (Παρί Σ.Ζ. Αρσεναλ, Μίλαν, Ρεάλ). Στους 16 έχουν «προκριθεί» ακόμη οι Deutshe Telekom, LG και Gazprom. Μοναδική ομάδα χωρίς χορηγό ο Ολυμπιακός που προτίμησε τη UNICEF.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ