«Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFm. Και συνέχισε: «Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος»!
Μέγα ατόπημα, αλλά συνειδητό. Αν δεν με απατά η μνήμη, είναι ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών που αξιολογεί δημοσίως και μάλιστα προεκλογικά αιρετό περιφερειάρχη. Ο κ. Μιχελάκης δεν είναι αφελής για να υποπέσει σε τόσο μεγάλο ατόπημα. Προφανώς δεν αγνοεί ότι στη Δημοκρατία τους εκλεγμένους στη Βουλή και στην Αυτοδιοίκηση αξιολογούν και κρίνουν οι πολίτες και την κρίση τους εκφράζουν με την ψήφο τους.
Δεν ήταν «γκάφα», αλλά συνειδητή έκφραση των προθέσεων του κόμματος της ΝΔ. Δεν ήταν τυχαία η διασύνδεση με τη διαχείριση του 30% του ΕΣΠΑ από τους περιφερειάρχες και τους δήμους. Και δεν είναι λίγα τα λεφτά. Ερχονται και βουλευτικές εκλογές και πρέπει να «αξιοποιηθούν» από τους «δικούς μας» για το κόμμα και για τους υποψηφίους.
Και η Αττική είναι η περιφέρεια με το 1/3 του πληθυσμού της χώρας και με 66 δήμους και εκλέγει 85 βουλευτές, 17 η Α’ Αθηνών, 42 η Β’, 6 η υπόλοιπη Αττική, 8 η Α’ Πειραιώς και 12 η Β’. Η Περιφέρεια Αττικής εκλέγει κυβέρνηση…
Η «αποτυχία» του Γιάννη Σγουρού οφείλεται στο γεγονός ότι άφησε στο σπίτι του την κομματική ταυτότητα και συνεργάστηκε με όλους τους δημάρχους και διαχειρίστηκε τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με εντιμότητα, αντικειμενικότητα και με βασικά κριτήρια την ωφελιμότητα και την αποδοτικότητα των έργων.
Αυτή την κατά τον υπουργό Εσωτερικών «αποτυχία» οι πολίτες της Αθήνας την έκριναν ως μεγάλη επιτυχία και τον ανέδειξαν δύο φορές νομάρχη και οι πολίτες της Αττικής τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη.
Από τη μεγάλη περιφέρεια της Αττικής ο Γιάννης Σγουρός αναδείχθηκε πρωταθλητής της Αυτοδιοίκησης. Το αναγνωρίζουν δήμαρχοι και βουλευτές που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» τόνισε ότι εκτιμά βαθύτατα τον εν ενεργεία περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και θα ήταν υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητάς του από τη Συγγρού.
Η Περιφέρεια Αττικής θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αναθέρμανση και ανάκαμψη της οικονομίας για να αντιμετωπισθεί το μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα της ανεργίας.
Περιφερειάρχες και δήμαρχοι πρέπει να συστρατευθούν για την ανάπτυξη και όχι για το κόμμα. Προφανώς δεν είναι μόνο ο Γιάννης Σγουρός ο πετυχημένος. Είναι, όμως, ο πρωταθλητής λόγω και του μεγέθους της περιφέρειας, των πολλών δήμων και των πολλών προβλημάτων.
Ο κ. Μιχελάκης έδωσε το μήνυμα: η ΝΔ δεν θα τολμήσει τη μεγάλη υπέρβαση, παρά τη διακήρυξή της ότι δεν πρόκειται να «χρίσει» υποψηφίους, επιδιώκει την κομματική άλωση περιφερειών και δήμων.
Οπως όμως αποδείχθηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους δεν ακολουθούν τις κομματικές γραμμές και επιλέγουν τους ικανούς και τους πετυχημένους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ