Στα δικαστήρια οδηγεί η ΕΠΟ τον Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Football League και τις κατηγορίες από πλευράς της ομάδας για την Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει τις πρακτικές του γνωστού ποινικολόγου, τον οποίο θα θα οδηγήσει στα δικαστήρια ώστε να κληθεί να αποδείξει τις «ψευδείς και συκοφαντικές επινοήσεις του».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Η ΕΠΟ δεν είναι διατεθειμένη και δεν πρόκειται να ακολουθήσει κανέναν Κούγια και τις σχεδιασμένες και αποφασισμένες, πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας του, δηλώσεις, αλλά ούτε και να γίνει μέρος των κατασκευασμένων θεατρινισμών του.

Η ΕΠΟ εμπιστεύεται πλήρως όλα τα στελέχη της, μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και υπαλλήλους της, την ηθική τους υπόσταση και την καθημερινή τους προσπάθεια για την ισότιμη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των κανονισμών προς όλες τις κατευθύνσεις.

Καλεί την αδέσμευτη ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, να συνδράμει με τις δυνάμεις της στην προστασία των ανθρώπων της Ομοσπονδίας από πιθανές εις βάρος τους εκδηλώσεις βίας.

Η ΕΠΟ και τα στελέχη της θα απαντήσουν στον κάθε Κούγια, όπως του αρμόζει και εκεί που πρέπει: στα δικαστήρια και ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, όπου και θα κληθεί να αποδείξει τις ψευδείς και συκοφαντικές επινοήσεις του».