Οδοιπορικό


«60′ Ελλάδα»

MEGA, 24.00


O Νίκος Μάνεσης ταξιδεύει στα κεντρικά Τζουμέρκα. Το οδοιπορικό μάς γνωρίζει, μεταξύ άλλων, τον… hitech κτηνοτρόφο και τη μάχη με τις αρκούδες και τους λύκους, την απαγορευμένη «Ζαμπέλα», τον μαγικό «Αμάρανθο», το Αθαμάνιο, που είναι το χωριό του Αλέξη Τσίπρα κ.ά.
Ταινίες


«Jarehead»
STAR, 22.00


Αμερικανοί πεζοναύτες περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη τον εχθρό στον Πόλεμο του Κόλπου (ανάμεσά τους ο Τζέικ Τζίλενχααλ). Σκληρή, παρά τις δόσεις χιούμορ, κριτική στον παραλογισμό του πολέμου σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες. (ΗΠΑ, 2005, 109′)
«Η σκοτεινή πλευρά του νόµου»


(«Brooklyn’s finest»),
MEGA, 23.30


Οι διασταυρούμενες ιστορίες τριών αστυνομικών της Νέας Υόρκης με κυρίαρχη τη φιγούρα του Ρίτσαρντ Γκιρ δημιουργούν κλίμα έντασης στη «Σκοτεινή πλευρά του νόμου»: ο Γκιρ είναι ο ιρλανδός ένστολος βετεράνος των δρόμων, αλκοολικός, μοναχικός, «κολλημένος» με συγκεκριμένη εταίρα και μετρά μέρες για τη σύνταξη. Ο Ιθαν Χοκ, σαραντάρης πολύτεκνος πατέρας, ζει σε τρώγλη και χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να μεγαλώσει τα παιδιά του. Δεν διστάζει, όποτε μπορεί, να βάλει βρώμικο χρήμα στην τσέπη. Και ο Ντον Τσιντλ, μαύρος, μυστικός αστυνομικός που έχει εισχωρήσει σε συμμορίες ναρκωτικών, έχει γίνει κολλητός με τον αρχηγό τους (Γουέσλεϊ Σνάιπς), αισθάνεται προδότης και ζει διαρκώς με την αγωνία μήπως και τον πάρουν χαμπάρι. Ολα αυτά «δένουν» σε ένα στρωτό, γεμάτο εντάσεις και σασπένς φιλμ που είναι σκηνοθετημένο σαν χορογραφία με φόντο τους επικίνδυνους δρόμους του σύγχρονου Μπρούκλιν και περιέχει πολύ καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. (HΠΑ, 2009, 132′)

Δημοσιεύτηκε στο HELIOS PLUS στις 25 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus