Μας Κλέβαν Ολους…

Τελικά, ΜΚΟ δεν σημαίνει μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σημαίνει, όχι πάντοτε, φυσικά, αλλά δυστυχώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις, Μας Κλέβαν Ολους.

Μας Κλέβαν Ολους… | tovima.gr
Τελικά, ΜΚΟ δεν σημαίνει μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σημαίνει, όχι πάντοτε, φυσικά, αλλά δυστυχώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις, Μας Κλέβαν Ολους. Μάλιστα, δεν μας έκλεβαν απλώς, αλλά το έκαναν και στο όνομα της Δημοκρατίας, της κοινωνικής ευαισθησίας και της διεθνούς προσφοράς, που είχαν τόσο πολύ ξεχειλίσει, ώστε έφταναν ως τη Μέση Ανατολή και αλλού. Ετσι έπεσαν βροχή εκατοντάδες εκατομμύρια για νάρκες που δεν μαζεύτηκαν ποτέ, για εύρεση εργασίας σε ανέργους που παρέμειναν άνεργοι, για… εξορκισμούς και ποιος ξέρει για τι ακόμη, που σύντομα θα ανακαλύψουμε εμβρόντητοι και εμείς, και, φυσικά, οι ξένοι, οι οποίοι από προχθές, με αφορμή αυτή την ιστορία, μας έχουν κρεμάσει και πάλι στα μανταλάκια – εν προκειμένω, βέβαια, με το δίκιο τους.
Ομως αυτή η τερατώδης σειρά αποκαλύψεων για τα ποινικά αδικήματα εις βάρος του δημοσίου χρήματος έχει πίσω της και πολιτικές ευθύνες και ασφαλώς την αντίστοιχη ποινική ευθύνη των πολιτικών που επί των ημερών τους και στο πεδίο της αρμοδιότητάς τους έγιναν όσα έγιναν. Ολο αυτό το όργιο δεν έλαβε χώρα εν κενώ. Κάποιοι πολιτικοί εκλεγμένοι από τον λαό ήταν εκείνοι που επέτρεψαν να γίνει. Και εκείνοι είναι υπόλογοι, εξίσου με τους αυτουργούς της απάτης, για τη δράση τέτοιων οργανώσεων. Η έρευνα, λοιπόν, θα φτάσει επιτέλους ως αυτούς ή θα μείνει στα μισά του δρόμου; Θα δουλέψει πάλι και εδώ η αδιανόητη ελληνική συνταγματική ασπίδα, που στήθηκε από πολιτικούς για να προστατεύει πολιτικούς από τις ευθύνες τους, ή θα βρεθεί επιτέλους ο τρόπος να αποδοθούν οι ευθύνες και πιο πέρα;
Το πράγμα είναι τόσο σάπιο, που, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, δεν μπορείς να σταθείς από την μπόχα που αναδίδεται. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στη μεταδικτατορική Ελλάδα και αυτό γεννά ελπίδες. Ο κοριός της ΕΥΠ και όλα τα άλλα μέσα των δικαστικών και των διωκτικών Αρχών κάνουν επίσης τη δουλειά τους, όπως έδειξε η άλλη μεγάλη υπόθεση του λαθρεμπορίου καυσίμων – αλήθεια, πού είναι τώρα εκείνοι οι «επαγγελματίες προοδευτικοί», που μας είχαν ζαλίσει παλιότερα να μην έχουμε κάμερες, ούτε κοριούς ούτε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο έγκλημα ή στην τρομοκρατία; Ισως να έχουν κάνει και καμιά ΜΚΟ για το θέμα…
Πρέπει, όμως, επιτέλους και η πολιτική να κάνει τη δουλειά της, σημαντικό μέρος της οποίας είναι να βρει τρόπο να μην κρύβονται άλλο οι πολιτικοί πίσω από μια φαύλη συνταγματική διάταξη. Και πρέπει να το κάνει τώρα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk