Ένα βήμα ακόμα προς τη συγκρότηση της Ελιάς έγινε με τη συνάντηση των εκπροσώπων του ΠαΣοΚ, των «58» των Κινήσεων και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, την Παρασκευή. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση «οι εκπρόσωποι των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση των δυνάμεων της Kεντροαριστεράς, συναντήθηκαν και συζήτησαν σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων σε πολλά θέματα. Για θέματα τα οποία έμειναν εκκρεμή, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη (25/2) με στόχο την κοινή συμμετοχή στην συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Μαρτίου στην Αθήνα».

Τα θέματα που έμειναν εκκρεμή, ήταν το όνομα και το σύμβολο του κοινού σχήματος, η φυσιογνωμία της συνδιάσκεψης και τα κριτήρια του ευρωψηφοδελτίου. Με άλλα λόγια έγινε μια αναγνωριστική συνάντηση απόψεων και προτάσεων, σε θετικό κλίμα, ώστε να προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη στην τελική συνεννόηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαπιστώθηκε συναίνεση στο να οριστεί κάποιο πρόσωπο εκπρόσωπος του σχήματος κάτι που το απαιτεί και η νομοθεσία για να καταθέσει το ψηφοδέλτιο στον Άρειο Πάγο. Επίσης, συμφωνήθηκε να μην οριστεί εκπρόσωπος Τύπου, αλλά μια ομάδα που θα έχει την ευθύνη της ενημέρωσης.