ΘΕΑΤΡΟ




Από 28/2


Το έργο του Θόρντον Γουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από το ΚΘΒΕ σε μετάφραση Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Η καταγραφή της αμερικανικής καθημερινότητας μέσα από τη σχέση δύο παιδιών. Παίζουν: Αριέττα Μουτούση, Μάνος Ζαχαράκος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δημήτρης Σιακάρας κ.ά. Πρεμιέρα την Παρασκευή στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 21.00.
ΓΛΥΠΤΙΚΗ


Ως τις 2/3

Ατομική έκθεση έργων γλυπτικής μνημειακών διαστάσεων του Κωστή Γεωργίου φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453.111). Τίτλος της έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει σύγχρονα και παλαιότερα έργα της τελευταίας εικοσαετίας, είναι «Hortus Clausus» («Κλειστός Κήπος»). Την έκθεση επιμελείται ο Μάνος Στεφανίδης.
ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο Ωδείο Αθηνών

Το Τμήμα Ξύλινων Πνευστών του συνόλου Ventus Ensemble με τη σύμπραξη του πιανίστα Δημητρίου Μαρίνου παρουσιάζει έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν. Στις 24/2, στις 20.30, στο Ωδείο Αθηνών (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19).
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ


«Cats» στην Αθήνα

Το θρυλικό μιούζικαλ «Cats» του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton από τις 26/2. Παραστάσεις ως τις 15/3.
«Ξημερώνει Κυριακή»

Το μιούζικαλ «Ξημερώνει Κυριακή», εμπνευσμένο από την ιστορία των πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχιών του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ερμηνεύουν: Ρένα Κουμιώτη και Δημήτρης Μπάσης. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα.
ΘΕΑΤΡΟ


«Αλεπούδες» στη Θεσσαλονίκη

Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους, το θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και το αθηναϊκό Επί Κολωνώ παρουσιάζουν τις «Αλεπούδες» στη σκηνή τού Αυλαία. Πρόκειται για το έργο της Ντάουν Κινγκ που σκηνοθετεί η Ελένη Σκότη με την ομάδα Νάμα. Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Δημήτρης Λάλος κ.ά. Πρεμιέρα την Τετάρτη (21.00). Παραστάσεις ως τις 9/3.
«Πρόβα νυφικού» στο Rex

Η «Πρόβα νυφικού» της Ντόρας Γιαννακοπούλου παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο στη σκηνή του θεάτρου Ρεξ-«Μαρίκα Κοτοπούλη» σε διασκευή της συγγραφέως και του Θανάση Νιάρχου και σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη. Με τους Αλκι Κούρκουλο, Ευγενία Δημητροπούλου, Θέμιδα Μπαζάκα, Θέμη Πάνου κ.ά. Παραστάσεις κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 17.30 και στις 20.30 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
Πρεμιέρα για τον «Συρανό»

Σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα ανεβαίνει ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Το πεντάπρακτο έργο παρουσιάζεται σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου. Με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Σμαράγδα Καρύδη, κ.ά. Πρεμιέρα την Τρίτη, στις 21.00.
Βαλεντίν και Μολίνα

«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» του Μανουέλ Πουίγκ, που γνωρίσαμε μέσα από τη μεγάλη οθόνη, ανεβαίνει ξανά στην Αθήνα, 25 χρόνια μετά. Με τον Αποστόλη Τότσικα και τον Μιλτιάδη Φιορέντζη, σε μετάφραση – δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Αλέξη Ρίγλη. Πρεμιέρα την Παρασκευή, στη Σκηνή του 104 Black Box, στις 21.00.
Ιράκ – γυναίκες – πόλεμος

«Ιράκ –9 τόποι επιθυμίας» είναι ο τίτλος του έργου της Χέδερ Ράφο που παίζεται στη σκηνή του «Vault» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα. Το έργο αποτελεί εξιστόρηση της ζωής εννέα ιρακινών γυναικών με φόντο τους δύο πολέμους στον Κόλπο. Σε μετάφραση της Πέπης Μοσχοβάκου. Παίζουν οι: Χάρις Συμεωνίδου, Εφη Μεράβογλου, Χριστίνα Δενδρινού, Ελενα Τυρέα, Δήμητρα Βαμβακάρη, Στέλλα Δρογγίτη, Δήμητρα Σύρου. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και κάθε Σάββατο στις 18.00.
Μαύρη κωμωδία στο Faust

«Realism» είναι ο τίτλος της μαύρης κωμωδίας του βραβευμένου Αντονι Νίλσον που ανεβαίνει στο Faust. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάμεσα στον ρεαλισμό και στο υποσυνείδητο. Μετάφραση Αντώνης Πέρης και σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη. Παίζουν: Μαρία Καβουκίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Εύη Λοβέδου και Αγγελική Μαρίνου. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
«Ωραία χρόνια» με τη Ζωή Λάσκαρη

Συνεχίζεται στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» η παράσταση «Ωραία χρόνια» του Χάρολντ Πίντερ με τους Ζωή Λάσκαρη, Βέρα Κρούσκα και Στέφανο Κυριακίδη. Σκηνοθεσία: Αντολφ Σαπίρο. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Κυριακή στις 19.00. Στην Αθηναΐδα, Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210 3477.878.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ


Μακεδόνας στην Ηλιούπολη

Ο Κώστας Μακεδόνας εμφανίζεται στη 1, στις 8, 15, 22 και 29 Μαρτίου, καθώς επίσης και στις 5 και 12 Απριλίου, στη μουσική σκηνή Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη. Μαζί του επί σκηνής η Ζωή Παπαδοπούλου.
Πλιάτσικας – Στόκας στο Γκάζι

Δέκα χρόνια μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ και τρία χρόνια μετά τη θρυλική επανένωσή τους ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, σε προσωπικά μονοπάτια, αυτή τη φορά ξαναβρίσκονται στη σκηνή για να παρουσιάσουν την παράσταση «Η άλλη πλευρά του μπλε». Για τρία ακόμη Σάββατα στο Γκάζι Live.
Δεληβοριάς και Imam στον Πειραιά

Συνεχίζονται οι εμφανίσεις του Φοίβου Δεληβοριά στη μουσική σκηνή Passport στον Πειραιά με τη μουσική παράσταση «Αρμένικη βίζιτα» τα δύο προσεχή Σάββατα 1 και 8 Μαρτίου. Στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή εμφανίζονται οι Imam Baildi.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ