Αύξηση της μηνιαίας συνταγογράφησης κατά 10% σε κάθε συμβεβλημένο, με τον ΕΟΠΥΥ γιατρό, του οποίου αυξήθηκε παράλληλα ο αριθμός των επισκέψεων ανά μήνα σε 400 από 200 δίνει η διοίκηση του Οργανισμού. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τέλη Μαρτίου, όσο διάστημα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους οι υγειονομικές μονάδες.
Επίσης, οι γιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου που αφορά το πλαφόν στην συνταγογράφηση, τόσο για νοσηλευόμενους, όσο και για εξωτερικούς ασθενείς.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) από ένα σύνολο 43.143 γιατρών μόνο οι 950 από αυτούς είχαν στις 14 Φεβρουαρίου, δηλαδή στα μισά του μήνα, ξεπεράσει το πλαφόν στην συνταγογράφηση, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του συνόλου.
Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ παρακολουθούν την εξέλιξη του μέτρου της συνταγογράφησης και δεσμεύονται ότι θα λάβουν το επόμενο διάστημα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα τόσο για την επάρκεια της φαρμακευτικής δαπάνης, όσο και για τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης.