Δεκτή έκανε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών – Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κ. Γιάννης Μελάς, ο οποίος είναι γιος του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Μελά.

Ο κ. Μελάς ανήκε στον συνδυασμό του δημάρχου «Μας ενώνει ο Πειραιάς» και στις τελευταίες εκλογές ήταν πρώτος στις προτιμήσεις των δημοτών καθώς συγκέντρωσε 1.837 ψήφους.

Με απόφαση του κ. Μιχαλολιάκου, νέος αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Ζερβουλάκος.

Ο κ. Μελάς έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να γνωστοποιήσει τις ακριβείς προθέσεις του. Ωστόσο υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει και εντός της ημέρας μετά την ανακοίνωσή του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο μεγάλο λιμάνι.

Ο δήμαρχος Πειραιάς ερωτηθείς την Τρίτη από δημοσιογράφους για τον Γ. Μελά ανέφερε είναι ευχαριστημένος από την έως σήμερα συμπεριφορά και το έργο, του δίνει χώρο και χρόνο και είπε ότι «είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός αν προτιμά το κόμμα ή την πόλη του». Πρόσθεσε επίσης ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας θέλει επειγόντως επανίδρυση για να ξανασυνδεθεί με την κοινωνία και τις νέες γενιές.