Επέστρεψε στην ελληνική αγορά, ο Ευρωπαϊκός όμιλος καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών Εxpert, από την 1η Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της τροχιάς ανάπτυξής του σε όλη την Ευρώπη. «Χαιρόμαστε που υποδεχόμαστε εκ νέου την Ελλάδα στον όμιλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Εxpert κ. Dieter Mathys.

Η νέα οργάνωση Εxpert στην Ελλάδα αποτελεί επιχειρηματική πρωτοβουλία δέκα πρώην ιδιοκτητών καταστημάτων Εxpert, οι οποίοι έχοντας σήμερα ενώσει τις δυνάμεις τους ίδρυσαν την Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε. Η νέα εταιρία ενσωματώθηκε στον Όμιλο Εxpert στις αρχές της χρονιάς ως αντιπρόσωπος επίσημης δικαιοχρησίας (licensing partner) για την Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, θα λειτουργήσουν στην ελληνική αγορά 14 καταστήματα Εxpert.

«Η Εμποροβιομηχανική Α.Ε.Β.Ε. εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική του διεθνούς ομίλου Εxpert και την εστίασή μας στην εξειδικευμένη συμβουλευτική και άριστη εξυπηρέτηση στο σημείο πώλησης. Τα καταστήματα που συνθέτουν αυτήν τη στιγμή το δίκτυό μας στην Ελλάδα, είναι στο σύνολό τους κερδοφόρες και, υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες ήδη φέρουν το λογότυπο της Εxpert. Η επανεμφάνιση της Εxpert πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η ελληνική αγορά δείχνει σημάδια σταθεροποίησης», όπως εξήγησε ο κ. Dieter Mathys.

Ο όμιλος Εxpert είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο για τη διάθεση ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, information technology, τηλεπικοινωνιών, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών. Έχει παρουσία σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περισσότερα από 3.500 καταστήματα.

«Είμαστε ευτυχείς που επιστρέφουμε στους κόλπους της οικογένεια της Εxpert και υπερήφανοι που έχουμε λάβει την επίσημη και αποκλειστική αδειοδότηση για μάρκα expert για την Ελλάδα»
τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Γραμμένος, πρόεδρος της Εμποροβιομηχανικής Α.Ε.Β.Ε. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα προσελκύσουμε και άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Εxpert. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη».