Το όνομα του γάλλου σεφ Μισέλ Ντε Μπουργκό, – κατόχου τριών αστεριών Michelin – δεν χρειάζεται συστάσεις για τους γνώστες της υψηλής γαστρονομίας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 είναι γνωστός για την υψηλή τεχνική του, τη φινέτσα της κουζίνας του και τη μεσογειακή του ματιά στη γαλλική γαστρονομία. Τελευταίος σταθμός του, πριν έρθει στη χώρα μας και αναλάβει τη Σπονδή, ήταν το διάσημο εστιατόριο L’ Atelier de Joel Robuchon στο Χονγκ Κονγκ, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών ο σεφ του 3άστερου Taillevent.

Τον τελευταίο καιρό τα ταξίδια άρχισαν να πυκνώνουν στη χώρα μας. Ερχόταν συχνά, προκειμένου να δημιουργήσει τα νέα του πιάτα, ως executive chef της Σπονδής, μαζί με τον ταλαντούχο chef de cuisine Αγγελο Λάντο, αλλά και τον επίσης chef de cuisine, Γουίλιαμ Μαχί.

Παράλληλα, με την άφιξη του Μισέλ Ντε Μπουργκό, το βραβευμένο εστιατόριο καλωσορίζει και τον φυσικό και χημικό Ερβέ Τις, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας και ο εμπνευστής της μοριακής κουζίνας. Μάλιστα, αυτήν την εποχή συνεργάζεται και με τον διάσημο σεφ Πιερ Γκανιέρ προκειμένου να παρουσιάσει αυτό που θεωρείται ο διάδοχος της μοριακής γαστρονομίας: την κουζίνα «note by note», η οποία φέρει ως ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας της, τη χρήση των μορίων διάφορων τροφών, ως πρωτογενή υλικά για την κουζίνα. Η συνεργασία του ομίλου Τραστέλη με τον Ερβέ Τις αφορά στη μελέτη ενός πρωτότυπου γαστρονομικού concept που υλοποιείται σιγά σιγά και τους επόμενους μήνες θα μετατρέψει τη Σπονδή σε ένα μαγειρικό εργαστήριο. Αναμένουμε. {{{ moto }}}

Πληροφορίες στο www.spondi.gr