Με ένα εξαιρετικά υψηλής αισθητικής διαφημιστικό σποτάκι που ανέβηκε και στο YouTube πριν από μερικές ημέρες το Showtime μάς έδειξε τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα σειρά του: αγωνία, τρόμο, αίμα… πολύ αίμα. Στον δρόμο που χάραξε το «American Horror Story», το γραμμένο από τον Τζον Λόγκαν (σεναριογράφο των «The Aviator», «Hugo» και «Skyfall») σίριαλ με τον τίτλο «Penny Dreadful» θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 11 Μαΐου.
Ως τότε θα έχουν υπάρξει και άλλα βιντεάκια με… ανατριχιαστικά μεζεδάκια από το τελικό πιάτο, στο μεταξύ όμως εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι στις ιστορίες που θα παρουσιαστούν διάσημοι ήρωες από κλασικά βιβλία, όπως ο Ντόριαν Γκρέι, ο Κόμης Δράκουλας και ο Φράνκενσταϊν, θα έρχονται από το παρελθόν για να προσθέτουν έξτρα αγωνία και φόβο σε ένα ήδη αγωνιώδες και δυσοίωνο παρόν. Για την ιστορία, «Penny Dreadful» είναι μια σειρά με ιστορίες τρόμου η οποία κυκλοφορούσε στην Αγγλία του 19ου αιώνα και που το κάθε (προχειρογραμμένο και φτηνοτυπωμένο) τεύχος της κόστιζε μόλις μία πένα.
Τη σκηνοθεσία των πρώτων δύο επεισοδίων της σειράς του Showtime θα κάνει ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα. Πρόκειται για τον γεννημένο το 1975 ισπανό δημιουργό που υπογράφει το θρίλερ «El Orfanato» («Το ορφανοτροφείο», 2007) και το δράμα «Lo Imposible» («The Impossible», 2012) με τη Ναόμι Γουότς και τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.

Δημοσιεύτηκε στο HELIOS PLUS στις 18 Φεβρουαρίου 2014

HeliosPlus