Το πρώτο πρακτορείο ταξιδιωτικών κρατήσεων που δέχεται bitcoins, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έγινε η εταιρία online τουρισμού AirFastTickets. Το νέο ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει τις άμεσες πληρωμές, κυκλοφορώντας στην αγορά το 2009, απέσπασε την προσοχή εξαιτίας της αποδοχής του από πολύ γνωστές εταιρίες, οι οποίες προσφέρουν στους καταναλωτές αυτή την επιλογή πληρωμής.

«Η Airfasttickets ξεκίνησε την δραστηριότητά της στην Ευρώπη και προσφάτως επέκτεινε τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ. Η παρουσία μας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ μας επιτρέπει μια συνολικότερη αντίληψη σχετικά με τις ανάγκες των ανθρώπων που ταξιδεύουν, σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Νικόλαος Κοκλώνης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «αναγνωρίζουμε ότι οι συναλλαγές ενός ανθρώπου στη διάρκεια του ταξιδιού του μπορούν να απλοποιηθούν με την επιλογή πληρωμής μέσω ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου νομίσματος, του bitcoin. Πλέον, κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα στον ταξιδιώτη από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμπειρίας του, τη διαδικασία της κράτησης».

Σύντομα θα είναι δυνατή η αγορά αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και κρατήσεων σε ξενοδοχεία, χρησιμοποιώντας bitcoins μέσω της ιστοσελίδας www.airfasttickets.gr αλλά και από την iOS εφαρμογή της εταιρίας.

Η λίστα των ηλεκτρονικών καταστημάτων που το έχουν ήδη συμπεριλάβει περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως τα Amazon, e-bay, zappos.com –μέσω snapCard –Overstock.com, ακόμα και τη Virgin Galactic. Με τη σειρά της, η Airfasttickets επεκτείνει ακόμα περισσότερο το εύρος των συναλλαγών του bitcoin, καθώς είναι η μόνη εταιρία σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να πραγματοποιούν κρατήσεις ξενοδοχείων και αγορές αεροπορικών/ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσω bitcoins.
ΗAirsfasttickets(FastGroupΑ.Ε.), ιδρύθηκε στον Πειραιά το 2009 και δραστηριοποιείται στον χώρο των online κρατήσεων για εισιτήρια και ξενοδοχεία, διαθέτοντας ήδη παρουσία σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία του καινούργιου γραφείου στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ των ετών 2010 και 2012, η Airsfastticketsαναπτύχθηκε ανοίγοντας νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Σήμερα η εταιρεία εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτεςεβδομαδιαίως, βοηθώντας τους να εξοικονομήσουν χιλιάδες ευρώ για τις κρατήσεις ταξιδιωτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούν.