Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστου Φωτόπουλου ο οποίος έθεσε θέμα επιστροφής του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατά την πρόσφατη ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Φωτόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εγκαταλείπεται το ενιαίο δόγμα ασφάλειας της χώρας, αφού δεν θίγεται το θέμα της λιμενικής αστυνόμευσης και δεν προτείνεται η υπαγωγή ξανά του Λ.Σ. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ αυτό το ζητούν τα στελέχη της Αστυνομίας, τα οποία λένε ότι δοκιμάστηκε αυτή η υπαγωγή και ήταν θετικότατη».

Αμεση ήταν η αντίδραση συνδικαλιστικών εκπροσώπων των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος που έλεγαν ότι «θα συνιστούσαμε στην ΠΟΑΣΥ την επόμενη φορά που θα αναφερθεί στο ΛΣ να μας δώσει την ευκαιρία να εκφράσουμε μια άποψη και οι λιμενικοί».

Όπως έλεγαν μιλώντας στο «Βήμα» η φυσική θέση του Λιμενικού είναι στο υπουργείο Ναυτιλίας και το ενιαίο δόγμα ασφαλείας μπορεί να εφαρμοστεί και χωρίς να «μετακομίσει» ξανά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ερωτηθείς κατά τη συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο για το ενδεχόμενο επιστροφής του Λιμενικού στο δικό του υπουργείο το απέκλεισε λέγοντας πως αποτελεί κυβερνητική απόφαση η ενσωμάτωση του συγκεκριμένου Σώματος στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.