Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έλληνες οδοντίατροι με εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα παρουσίασε στο ΠαΣοΚ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) κ. Αθανάσιος Κατσίκης.

Το θέμα που τέθηκε κατ’ αρχήν προς συζήτηση ήταν αυτό που έχει δημιουργηθεί με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Εκεί θα μεταφέρονται όλες οι βεβαιωμένες ασφαλιστικές οφειλές (άνω των 5.000 ευρώ), μετά την αποστολή της ατομικής ειδοποίησης προς τον οφειλέτη. Στην περίπτωση που ο οφειλέτης μέσα σε διάστημα 20 ημερών δεν εξοφλήσει τα χρέη του ή δεν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, θα εφαρμόζονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις).
Δύο ακόμη ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν αυτό των μονοσυνταξιούχων του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, καθώς η ειδική προσαύξηση προστίθεται στην κυρία σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μειώνεται έως 50%, και των νέων ασφαλισμένων. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης οι νέοι ασφαλισμένοι καλούνται να ενταχθούν σε ανώτερη κατηγορία, με δυσβάσταχτες εισφορές.