«Ενα κόσμημα που φτιάχτηκε στην Ελλάδα» («A JEWEL MADE IN GREECE») είναι ο τίτλος της έκθεσης εικαστικού κοσμήματος, η οποία εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας για μία περίπου εβδομάδα τις περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού εικαστικού κοσμήματος.
Σκοπός της έκθεσης είναι να δημιουργήσει μια ευέλικτη και καλαίσθητη πλατφόρμα, η οποία θα φιλοξενήσει 26 σύγχρονους έλληνες καλλιτέχνες, εκπροσώπους του εικαστικού κοσμήματος, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του ελληνικού κοσμήματος. Στην παρουσίαση του ελληνικού κοσμήματος, είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του, μέσα από τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών κοσμημάτων – αντιγράφων. Η έκθεση θα φιλοξενήσει αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Αλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου, υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδας Κρητικού, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί σε άλλες χώρες του κόσμου.