Αδιέξοδο στον ΟΗΕ με το ψήφισμα για την βοήθεια στην Συρία

Η Μόσχα επιμένει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία, λέγοντας πως δημιουργεί έδαφος για στρατιωτική παρέμβαση. Το προσχέδιο που έχει παρουσιαστεί στα μέλη του ΣΑ προβλέπει κυρώσεις εάν εμποδιστεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες πόλεις της Συρίας.

Το κείμενο καταδικάζει τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από τις συριακές αρχές αλλά και από τις ένοπλες ομάδες, όπως και τις «αυξανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις».

Η Ρωσία διαμήνυσε εκ νέου το πρωί της Τετάρτης πως θα προβάλει βέτο. Το προσχέδιο είναι «απαράδεκτο στη σημερινή του μορφή και φυσικά δεν θα το αφήσουμε να εγκριθεί» είπε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Το κείμενο, υποστήριξε ο Γκατίλοφ σύμφωνα με το Reuters, δημιουργεί προϋποθέσεις για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Τις τελευταίες ημέρες, η ρωσική διπλωματία έχει χαρακτηρίσει «μεροληπτικό» και «μακριά από την πραγματικότητα» το προσχέδιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από