Στη Μάλτα θα βρεθεί από την Τετάρτη το απόγευμα ως την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την επίσκεψή του στο νησί της Μεσογείου.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε συνέχεια των επαφών που έχει ξεκινήσει με τους ομολόγους του από την Κύπρο και τη Μάλτα στο πλαίσιο της τριμερής συνεργασίας στα θέματα Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κατά τη διήμερη παραμονή του ο υπουργός Ναυτιλίας πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Μεταφορών της Μάλτας κ. Τζόε Μίτζι και τον υφυπουργό Ανταγωνισμού και Ανάπτυξης δρ Έντουαρντ Ζαμίτ Λιούις. Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η διαφύλαξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής Ναυτιλίας καθώς επίσης και η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της28ηςΣυνέλευσης της Ολομέλειας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), που έγινε στο Λονδίνο τονΝοέμβριο.
Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Ναυτιλίας κατά τις επαφές που είχε στα μέσα Ιανουαρίου στην Κύπρο, «οι θέσεις εργασίας γύρω από την ευρωπαϊκή ναυτιλία ή διαφορετικά τη «Γαλάζια Οικονομία» αριθμούν 5,5 εκατομμύρια. Η ναυτιλία, λοιπόν, μπορεί να απαντήσει στο κύριο ζητούμενο σήμερα, που είναι η αύξηση της απασχόλησης στους ευρωπαίους πολίτες. Κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και οι τρεις χώρες από κοινού. Να διαφυλάξουμε δηλαδή την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας κρατώντας τη μακριά από την υπερφορολόγηση και τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσεχές διάστημα ο κ. Βαρβιτσιώτης θα έχει επαφές και με ομολόγους του από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως τη Δανία όπου υπάρχει ταύτιση απόψεων σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ναυτιλία.