Νέα έξοδος στις αγορές για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία δανείσθηκε χθες Τρίτη από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τον ελλειμματικό προϋπολογισμό της, μέσω της επιτυχής έκδοσης 10ετών κρατικών ομολόγων. Η Πορτογαλία άντλησε 3 δισ. ευρώ, εν μέσω ισχυρής ζήτησης, που ανήλθε στα 9,5 δισ. ευρώ, για την έκδοση 10ετών ομολόγων. Το κόστος δανεισμού αναμένεται να είναι γύρω στο 5%, ποσοστό που είναι σύμφωνα με την απόδοση του 10ετους ομολόγου της χώρας στη δευτερογενή αγορά.

Η Πορτογαλία δανείσθηκε χθες Τρίτη από τις αγορές για να χρηματοδοτήσει τον ελλειμματικό προϋπολογισμό της, μέσω της επιτυχής έκδοσης 10ετών κρατικών ομολόγων.

Η Πορτογαλία άντλησε 3 δισ. ευρώ, εν μέσω ισχυρής ζήτησης, που ανήλθε στα 9,5 δισ. ευρώ, για την έκδοση 10ετών ομολόγων. Το κόστος δανεισμού αναμένεται να είναι γύρω στο 5%, ποσοστό που είναι σύμφωνα με την απόδοση του 10ετους ομολόγου της χώρας στη δευτερογενή αγορά.

Το ισχυρό αποτέλεσμα της δημοπρασίας χρέους είναι σύμφωνο με το αποτέλεσμα που είχε η έκδοση ομολόγων τον Ιανουάριο, η οποία είχε επίσης καλό αποτέλεσμα.

Μέχρι τον Μάιο, η Πορτογαλία θα πρέπει να είναι σε θέση να αυτοχρηματοδοτείται από την αγορά κρατικών ομολόγων, έτσι ώστε να εξέλθει του προγράμματος διάσωσης, ύψους 78 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk