Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρώην πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο στο περιεχόμενο της συζήτησης των κ.κ. Τρισέ και Στουρνάρα υπογράμμισε πως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας: «ο κ. Τρισέ ασκεί ακόμα ισχυρή επιρροή. Στηρίζει τις θέσεις μας».

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον κ. Τρισέ για τα δημοσιονομικά μεγέθη, το πρωτογενές πλεόνασμα, την εν εξελίξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι, σε ομιλία του χθες, ο κ. Τρισέ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δικαίωση της προσπάθειας της Ελλάδας, ενώ δήλωσε ότι η χώρα πέτυχε μια τρομερή δημοσιονομική προσαρμογή και από έλλειμμα ύψους 15% του ΑΕΠ, βρίσκεται σήμερα με ένα μικρό πλεόνασμα.