Στην αποκλειστική εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό θα στηριχθεί η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ακολουθώντας παράλληλα τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας.

Την ανακήρυξή της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕτΕ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για το 90% τωνμετοχώντης «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» ανακοίνωσε η AGC Equity Partners (AGC), για λογαριασμό της JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP (Jermyn Street). Στην τελευταία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group.
Οπως τονίζεται, η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα επτά αστέρων. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13 έως 15 κατοικιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος. Στόχος του είναι η βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών.
Παράλληλα, η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, ευχαριστεί την ΕτΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση μιας δομημένης και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας.